Herstellen schade door aannemer

Schade aan je bedrijfspand? 3 tips voor het vinden van de juiste aannemer

Published On 3 oktober 2019 | By Nathalie Brouwers | Bedrijf Redden, Bedrijfspand

Heeft je bedrijfspand schade opgelopen? Door onzorgvuldigheid, groot risico, of simpelweg door domme pech kan dat bij een verbouwing via prefab of traditionele bouw wel eens gebeuren. Iedereen die een bedrijf begint, denkt gelukkig goed na over veiligheid en verzekeringen. Krijg je te maken met schade aan je bedrijfspand, dan is de kans groot dat je daarvoor wel bent gedekt. Maar hoe ziet de volgende stap eruit? Je moet op zoek naar een aannemer die de schade in jouw bedrijfspand kan herstellen. En bij het kiezen van de juiste aannemer komen veel verschillende dingen kijken. Als ondernemer wil je dat je bedrijfspand op de juiste manier wordt hersteld. Met kwaliteit en genoeg aandacht voor de veiligheid, maar ook tegen een redelijke prijs. En natuurlijk het liefst zonder dat de bedrijfsprocessen daarbij (al te veel) verstoord worden. Waar moet je op letten als je een aannemer gaat uitzoeken om de schade aan je bedrijfspand op te lossen?

Tip 1: Vraag om een schaderapport

Er zijn veel verschillende aannemers. Maar als je net een bedrijf hebt gestart: hoe kom je er dan achter welke de beste is? Voordat je met een aannemer in zee gaat, is het verstandig om een schaderapport van je bedrijfspand te laten maken. Daarin wordt opgenomen hoe groot de schade aan het bedrijfspand is, maar ook hoe lang het (ongeveer) zou moeten duren voordat de schade hersteld is en wat je daarbij kunt verwachten. Met een schaderapport in je bezit heb je een veel beter zicht op wat je van een aannemer verwacht. Zeker als het gaat om schade aan een bedrijfspand is dit een belangrijke stap.

Tip 2: Overweeg een lokale aannemer voor je bedrijfspand

Een aannemer uit de buurt heeft over het algemeen een streepje voor. Zeker als het gaat om een bedrijfspand dat hersteld moet worden, en de verbouwing vindt plaats door een aannemer, is dat belangrijk. Met een lokale aannemer maak je over het algemeen makkelijker afspraken; hij kan sneller inspelen op de situatie en kan vaak ook sneller aan de slag. Omdat het voor je bedrijf van groot belang is dat je weer snel in de running bent, geldt dit in een dergelijk geval nog extra.

Tip 3: Vergelijk offertes om schade aan je bedrijfspand te beperken

Een goede aannemer vinden is een hele kunst. Op basis van hearsay en ervaringen is het lastig om de juiste keuze te maken. Daar moet je minstens ook een financieel plaatje bij krijgen. Er zit dus niets anders op: ook bij schade aan het bedrijfspand moet je een aantal offertes aanvragen van aannemers en deze goed vergelijken. Wie daarvoor de tijd neemt, staat ook veel sterker in de onderhandeling over de prijs. En hoewel het bij ernstige schade aan een bedrijfspand soms lastig is om de tijd te nemen, bespaart je dit ellende op de lange termijn.

De juiste aannemer voor schade aan je bedrijfspand

Wie te maken krijgt met schade aan het pand waar de onderneming in gevestigd is, moet snel een goede keuze maken. Aan de hand van bovenstaande tips heb je een goede kans dat alles soepel verloopt, en het bedrijfspand weer snel hersteld is.

Deel dit artikel op social media!

One Response to Schade aan je bedrijfspand? 3 tips voor het vinden van de juiste aannemer

  1. Reinhard says:

    Zeer wijze tips bij schade aan het bedrijfspand. Vergeet ook vooral niet iemand aan te wijzen die de vinger aan de pols houdt bij de werkzaamheden. Bij bouwwerken, of het verbouwing of nieuwbouw betreft, is het zaak, als opdrachtgever altijd als bouwheer op te treden. Dit vergroot de kans dat het werk binnen de afgesproken tijd klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *