duuzame relatiegeschenken 2020

De trend van 2020: duurzame relatiegeschenken

Published On 27 september 2019 | By Dennis Verbaandert | Marketing

Duurzaamheid is een begrip wat de afgelopen jaren enorm populair is geworden. We zijn allemaal steeds bewuster geworden van de gevolgen van onze handelingen en keuzes. Klimaatverandering bijvoorbeeld is een groot issue geworden de laatste jaren. Overheden besteden steeds meer aandacht aan het verduurzamen van allerlei processen. Zo ook bedrijven. Bedrijven gebruiken bijvoorbeeld weinig tot geen papier meer en doen alles digitaal. Of gebruiken recyclebare bekers in plaats van plastic bekertjes. Doet jouw bedrijf dit ook, dan kan je natuurlijk niet aankomen met een zeer milieubelastend relatiegeschenk.

Duurzaam en groen relatiegeschenk

Ook in de relatiegeschenken branche zien we een duurzame verschuiving plaatsvinden. De markt voor duurzame en groene relatiegeschenken wordt steeds groter en gevarieerder. Ben jij bezig met de ‘verduurzaming’ van jouw bedrijf, dan horen hier natuurlijk ook de gepaste relatiegeschenken bij. In dit artikel geven we je daarom enkele voorbeelden van relatiegeschenken die geschikt zijn voor jouw nieuwe duurzame imago.

De Dopper drinkfles

Waarschijnlijk heb je er al wel eens één gezien: de Dopper. De Dopper is een drinkfles van Nederlandse makelij en is volledig klimaatneutraal geproduceerd. Wist jij dat er jaarlijks 8 miljard kg plastic in onze oceanen terecht komt? En dat een groot deel hiervan het resultaat is van eenmalig gebruikte drinkflesjes en bekertjes?

De Dopper is bedacht om het drinken van kraanwater te stimuleren. Hierdoor zal het single-use afval enigszins terugdrongen moeten worden. Verder gaat een gedeelte van de opbrengst van de Doppers naar de Dopper Foundation. Hun missie is om drinkwater voor iedereen wereldwijd toegankelijk en veilig te maken. Laat je de Dopper bedrukken met je logo of een tekst dan zal de persoon elke keer herinnerd worden aan jouw duurzame relatiegeschenk.

Ecologisch notitieboek

Notitieboekjes worden nog steeds dagelijks gebruikt. Of dit nou thuis of op het werk is. Soms moet je gewoon even snel wat opschrijven, bijvoorbeeld de boodschappen of als je bij een klant op bezoek bent. Digitaal is dan niet altijd even handig en snel. Veel notitieboekjes waren gemaakt van kunststof of (kunst)leer. De afgelopen jaren ontstond daarom de vraag naar een meer ecologische variant. Een ecologisch notitieboek is gemaakt van kurk en daarom makkelijk afbreekbaar. Daarbij is de productie ook een stuk minder schadelijk in vergelijking tot kunststof of leer.

Elke dag komen er meer en meer ecologische relatiegeschenken bij. Drinkmokken, t-shirts, pennen, voor je het weet is er van elk product een duurzame variant. Het zou maar zo dé trend van 2020 kunnen worden.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *