bedrijfspand verbouwen door een aannemer

Bedrijfspand verbouwen? Zo vind je een geschikte aannemer

Published On 28 januari 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Ben je van plan om binnenkort het bedrijfspand te verbouwen omdat het verouderd is, renovatie kan gebruiken of een hele nieuwe bedrijfsstijl wil implementeren? Dan heb je een geschikte aannemer nodig! Dit kan echter nog lastig zijn, omdat je samen dezelfde visie moet creëren en de aannemer aan bepaalde eisen moet voldoen. Hoe je een geschikte aannemer kan vinden? Dat lees je in het artikel! 

Leg de basis

Het verbouwen van een bedrijfspand heeft ten eerste een basis nodig. Dit betekent dat het idee duidelijk moet zijn (Wat moet er gebeuren? Wanneer? Wat is het belangrijkste?). Daarnaast moet ook de visie op papier staan (Welk kleurenpallet zal er gebruikt worden? Hoe moet het geheel eruit gaan zien? Welke uitstraling past het beste bij het bedrijf?). Als de basis eenmaal staat kan er een gesprek met een aannemer worden aangegaan. Zo heeft de aannemer ook direct duidelijk in kaart wat zijn mogelijke toekomstige klus zal gaan inhouden.

Omgeving en betrouwbaarheid

Bij het vinden van een geschikte aannemer is het verstandig om eerst even te informeren in je omgeving. Misschien heeft men wel positieve of negatieve ervaringen met een aannemer die je op het oog hebt. Zo kan je eerlijke en betrouwbare informatie inwinnen en kijken of de potentiele aannemer(s) geschikt zullen zijn voor jouw bedrijf.

Certificaten en keurmerken

Daarnaast is het ook verstandig om via de website van een aannemer te kijken of zij diverse keurmerken of certificaten op hun naam hebben staan. Wanneer een aannemer gecertificeerd is geeft dit je meer zekerheid over hun kunnen en kennen. Een bouwgarant keurmerk staat bijvoorbeeld voor het feit dat de aannemer werkt volgens landelijk erkende richtlijnen. Vaak is dit een iets duurdere optie maar garantie staat voorop! Een groei doormaken met het bedrijf inclusief verbouwing, is het wel zo fijn hier enige zekerheid en garantie bij te krijgen.

Kostenplaatje

Tot slot is het kostenplaatje van groot belang, wanneer iets boven het budget gaat liggen kan het zo zijn dat er zaken onafgemaakt blijven. Laat je van tevoren dus goed informeren, vraag een duidelijk offerte op met uren –en materiaalverklaring en laat dit altijd nakijken door een tweede en/of derde persoon. Alle zaken moeten duidelijk vermeld staan en te onderbouwen zijn door de aannemer, een contract met alle voorwaarden is hierbij gewenst. Vaak kan er nog onderhandeld worden met een offerte, maar een goede afwerking, kwaliteit en vakmanschap staat uiteraard voorop!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *