ondernemer die bedrijf aan het opzetten is-

Een bedrijf starten, 4 zaken waar je aan moet denken!

Published On 7 juli 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Je wilt graag je eigen bedrijf gaan starten. Je hebt een goed idee uitgewerkt maar moet nu de vervolgstappen gaan plannen. Vanaf dit moment zal je enorm veel keuzes moeten gaan maken en vaak geldt, wat je aan de ene kant wel doet kun je aan de andere kant niet altijd óók doen. Door je voor te bereiden op het ondernemerschap kom je erachter welke keuzes je zult moeten gaan maken en welke afwegingen je tegelijkertijd zult moeten maken. Om je een handje op weg te helpen zetten wij de belangrijkste vast voor je op een rijtje.

Voor je begint

Voordat je überhaupt kunt starten met je eigen onderneming zal je jouw bedrijf in moeten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit orgaan in Nederland ziet toe op de registratie en handhaving van alle ondernemingen die zich in Nederland vestigen. Inschrijven is heel gemakkelijk. Je maakt een afspraak bij een van de kantoren bij jou in de buurt waarna je kunt worden ingeschreven. Hierna sta je officieel geregistreerd en ontvang je een btw-nummer dat je weer nodig hebt om bijvoorbeeld belastingaangifte van je omzetbelasting te doen. Bepaal ook of je een eenmanszaak begint of dat je bijvoorbeeld een vennootschap onder firma begint met één of meerdere vennoten!

Benodigdheden

Vervolgens zal je moeten gaan bepalen welke startbenodigdheden er zijn voor jouw bedrijf. Heb je kantoorruimte nodig of bijvoorbeeld kapitaal? En heb je gedacht aan kantoorartikelen? Stel vooraf een lijst op met alles wat je jezelf maar kunt bedenken en maak hiervan een kostenplaatje. Dit lijkt misschien wat overdreven maar het zorgt ervoor dat je later niet voor verrassingen komt te staan. De zaken die je nodig hebt om een bedrijf te starten worden namelijk nog weleens onderschat!

Uitbesteden?

Ondernemen is keuzes maken. Je zult dus niet alles binnen jouw bedrijf zelf kunnen gaan doen. Bepaal daarom goed waar jij in uitblinkt en welke zaken je juist misschien beter uit kunt besteden. Iets dat vaak uitbesteed wordt is het bijhouden van de boekhouding. Niet alleen is dit vaak een ingewikkelde en tijdrovende klus, het dient ook nog eens perfect in orde te zijn. Let er ook goed op of iets rendabel is om zelf te doen. Wanneer een stom klusje gedaan moet worden maar het simpelweg voor jou te veel tijd in beslag neemt kan het zinvoller zijn om dit door iemand te laten doen die goedkoper is!

Groei!?

Bedenk daarnaast altijd verschillende scenario’s wanneer het aankomt op de toekomst. Zo maak je voor jezelf een inschatting van wat je kunt verwachten en hoe je vervolgens dient te handelen. Je zult zien dat dit je houvast geeft en een richting geeft om naar toe te werken. Veel startups beginnen goed maar sneuvelen omdat zij onvoldoende strategische plannen hebben gemaakt voor de toekomst!

Daarnaast is een eigen bedrijf starten ook fouten durven maken! Niet alles gaat in één keer goed. Zorg dat je eventuele schade beperkt en probeer het opnieuw! Je zult zien hoe uitdagend en leuk het ondernemerschap is!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *