leuke ideeën voor een bedrijfsfeest

Organiseer jij een bedrijfsfeest? 4 leuke ideeën

Published On 18 oktober 2018 | By Roeland van Poorten | Personeel

Indien je een bedrijfsfeest gaat organiseren, is het belangrijk dat dit tijdig geregeld is. Er komen diverse zaken bij kijken waar goed op gelet moet worden. Zo kan een bedrijfsfeest zowel in eigen bedrijf als op locatie gegeven worden. Lees snel verder voor leuke ideeën en tips!

1. Activiteit tijdens een bedrijfsfeest

Voordat het bedrijfsfeest plaatsvindt waarbij men gezellig samenkomt om te eten en te kletsen, kunnen er natuurlijk ook diverse activiteiten worden ingepland. Denk bijvoorbeeld aan een stormbaan huren om in teamverband diverse opdrachten te volbrengen en een gezellige sfeer te creëren. Tijdens een bedrijfsfeest mag het namelijk allemaal wat ‘losser’ en informeler. Deze activiteit kun je bijvoorbeeld afsluiten met een gezellige barbecue of door het plaatsen van diverse foodtrucks.

2. Themafeest

Een thema hangen aan een bedrijfsfeest is een leuke toevoeging. Uiteraard moet ervoor gezorgd worden dat de locatie van het bedrijfsfeest dit thema ook duidelijk uitstraalt. Als je een bedrijfsfeest met thema organiseert moet er dus tijdig worden gedacht aan decoratie en het ophangen hiervan. Leuke thema’s zijn bijvoorbeeld: gala, Hollandse avond, casino, gemaskerd bal et cetera. Aan een themafeest kun je ook diverse activiteiten hangen die zorgen voor het binden van werknemers aan de organisatie. Een bedrijfsfeest heeft natuurlijk als uitkomst: een gezellige avond met werknemers, werkgevers en klanten (optioneel).

3. Bedrijfsfeest met familie

Een ander leuk idee is het organiseren van een bedrijfsfeest voor werknemers en hun gezin. De bedoeling is hierbij dat men hun aanhang meeneemt en het bedrijfsfeest gezellig druk is. Zo kun je ook voor het bedrijfsfeest een partytent huren om een gezellige overkapping te kunnen maken voor het gezelschap. Zo wordt het een gezellige dag en maakt men op een ander niveau kennis met collega’s. Het is wel zo handig als er diverse activiteiten zijn voor de kinderen, zodat zij zich kunnen vermaken.

4. Rondvaart

Wanneer je in een mooie stad met een haven bent gevestigd, moet je hier uiteraard een tripje van maken met je medewerkers. Zo kan er een rondvaart worden georganiseerd langs de grachten bijvoorbeeld en hier een feestboot van maken. Uiteraard kun je ook naar een andere stad met het personeel, om een prachtige en gezellige rondvaart te maken. Zorg voor genoeg lekkere hapjes en drankjes aan boord en maak er een gezellige dag/avond van! Zorg voor goede muziek, genoeg verlichting en maak het een gezellig bootfeest. Na afloop van de rondvaart kan je met het gezelschap nog een ‘afzakkertje’ doen in een lokaal café om de gezelligheid en de feeststemming voort te zetten.

Vergeet niet het belangrijkste onderdeel van een bedrijfsfeest. Een avond waarbij je het personeel waardeert, zorgt voor het creëren van een band en hen een goede motivatie geeft om trouw te blijven aan het bedrijf. Kies voor een passend feest en denk goed na over wie je uitnodigt (aanhang (alleen partner), het hele gezin, klanten en dergelijke. Maak er vooral een gezellig feest van!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *