populaire drankjes bedrijfsfeest

5 populaire drankjes om te schenken tijdens het bedrijfsfeest

Published On 13 juni 2019 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Standaard bier, wijn en fris zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar ook bést wel saai. Voor een goed bedrijfsfeest wil je uitpakken, en dat doe je door ‘aparte’ drankjes te schenken. Organiseer jij een bedrijfsfeest en heb je inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

Bijzondere speciaalbiertjes

Elke stad en dorp heeft inmiddels wel minstens één eigen brouwerij die heerlijke speciaalbiertjes maakt. En niet zonder reden, want bijzondere bieren zijn hartstikke populair. Het is dan ook leuk om voor een bedrijfsfeest lekker veel speciaalbieren in te slaan. Als je van één brouwerij alle soorten bier koopt kun je een soort proeverij organiseren. Ook lekker: seizoensbieren. Denk aan een volle herfstbok of een frisse lentebok. Andere populaire biertjes zijn: IPA, witbier, kriek en blond bier.

Lekkere cocktails

Door een paar mixdranken zoals gin, vodka en rum in te slaan kun je eindeloos variëren met verschillende cocktails. Als je een aantal recepten ophangt en de cocktailshaker en  ingrediënten ervoor klaar zet kan iedereen ook zijn eigen cocktail maken. Welke cocktails je kunt maken? Denk aan gin & tonic, white russian, mojito en piña colada. Allemaal heel eenvoudig maar hartstikke lekker! En wist je dat dranken zoals gin bestellen heel eenvoudig is? Je hoeft niet eens meer naar de slijterij!

Alcoholvrije mocktails

Niet iedereen wil of kan alcohol drinken. Daarom is het wel zo leuk om niet alleen drankjes met alcohol te serveren. Alcoholvrij bier en wijn is leuk, maar niet altijd even lekker. Ga daarom voor mocktails: cocktails zonder alcohol. Ook ideaal als er kinderen aanwezig zijn. Voor alle ‘echte’ cocktails is er wel een alcoholvrije variant.

Pas je drankjes aan op het thema

Als je feestjes een thema heeft is het wel zo leuk om álles in stijl te doen, ook de drankjes! Een feest met tropisch thema biedt plek voor Corona’s en tropische cocktails zoals piña colada. Ook kun je een bedrijfsfeest met Spaans thema geven, dan kun je sangria schenken en ook lekkere tapas serveren als borrelhapje. De mogelijkheden zijn eindeloos en voor ieder themafeest is er wel iets leuks om te serveren.

Wijnproeverij

Wijn kun je natuurlijk altijd serveren, maar het is leuk om er iets specialers van te maken. Het is jammer dat we in Nederland geen prachtige wijngaarden hebben waar je tussen de druiven wijn kunt proeven, maar dat maakt het niet onmogelijk om een wijnproeverij te houden. Huur een sommelier in die advies kan geven en sla allerlei lekkere wijnen in. Je kunt vervolgens in groepjes een wijnproeverij doen. Zo is het ook meteen een beetje leerzaam.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *