tips voor een onvergetelijk bedrijfsfeest

Zo organiseer jij een onvergetelijk bedrijfsfeest: 4 tips!

Published On 19 oktober 2018 | By Roeland van Poorten | Personeel

Een bedrijfsfeest kan heel erg leuk zijn. Mits het een goed georganiseerd bedrijfsfeest is. Dat geldt natuurlijk voor elk feest: als het niet goed georganiseerd is en alles is een zooitje dan is het funest voor de sfeer van het feest. Dit zou erg zonde zijn, want een bedrijfsfeest is een fantastische manier om de sfeer binnen het bedrijf te verhogen of in ieder geval te onderhouden. Hieronder lees je meer over hoe je zorgt voor een onvergetelijk bedrijfsfeest waar je personeel het nog lang over zal hebben.

1. Wijs de juiste mensen aan voor de organisatie

Het wel of niet laten slagen van een bedrijfsfeest begint bij de organisatie van het feest. Vaak wordt aangeraden om van iedere afdeling binnen het bedrijf één persoon aan te wijzen die plaats neemt in de organisatie van het feest. Niet voor niets, want op deze manier is elke afdeling vertegenwoordigd en kunnen zij hun inbreng leveren aan het feest. Dan weet je zeker dat het feest gedragen wordt door je personeel. Uiteraard kun je zelf een leidende rol innemen en alles aansturen.

2. Stel de belangrijkste randzaken vast

De belangrijkste randzaken zijn dingen als de datum van het feest, de hoeveelheid gasten die je wilt uitnodigen en het budget dat beschikbaar is. Het begint met deze randzaken, want die zijn allemaal van invloed op de invulling van het bedrijfsfeest. In hartje winter is het niet aan te raden om enkel buitenactiviteiten te gaan doen bijvoorbeeld.

3. Investeer in de aankleding van het feest

Wat nog wel eens vergeten wordt is hoe belangrijk het is om te investering in de aankleding van het feest. Dit bepaald volledig hoe de sfeer op het feest zal zijn namelijk. Ga bijvoorbeeld een stretchtent huren, regel versiering in één bepaalde stijl of zorg voor een live band die kan zorgen voor de sfeer die jij voor ogen hebt. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en steeds meer originele producten of diensten waaruit je kunt kiezen voor een mooie aankleding van je feest.

4. Bedenk wat het doel van het feest is

Waar men ook nogal eens rekening mee vergeet te houden is het doel van het bedrijfsfeest. Het maakt nogal verschil of je een mooi resultaat wilt vieren of dat je de samenwerking binnen het team wilt verbeteren. Beide doelen vragen om twee hele verschillende feesten.

Maar vergeet niet: een bedrijfsfeest organiseren is vooral heel erg leuk en waardevol!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *