winkel starten verzekeringen

Zelf een winkel opstarten? Denk dan aan de volgende verzekeringen

Published On 3 december 2018 | By Dennis Verbaandert | Bedrijf Starten

Wanneer je een winkel gaat beginnen is de kans groot dat je dit doet omdat je het aantrekkelijk vindt dat je eigen baas bent. Zelf bepalen wat je doet en zelf je keuzes maken op het gebied van de werkzaamheden die je uitvoert. Ondanks de vrijheid die het ondernemerschap met zich meebrengt moet je toch ook denken aan praktische zaken als verzekeringen. Dat klinkt misschien als een vervelende klus, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Daarnaast is het ook wel heel erg belangrijk en zal je er later blij mee zijn als je goed voorbereid bent door de juiste verzekeringen af te sluiten. We helpen je graag op weg!

Bedrijfsaansprakelijkheid

Een van de belangrijkste verzekeringen die je moet afsluiten als je een winkel wilt opstarten is een aansprakelijkheidsverzekering. Er zijn verschillende soorten verzekeringen op het gebied van aansprakelijkheid. Een daarvan is de bedrijfsaansprakelijkheid. Die is vooral van belang wanneer je een eenmanszaak of een VOF start. Dan ben je namelijk hoofdelijk aansprakelijk voor alle kosten. Dus wanneer er sprake is van achterstallige betalingen, dan mogen schuldeisers aanspraak maken op je privé vermogen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert je voor schade die je toebrengt aan derden. Wanneer je een winkel start, heb je mogelijk werknemers in dienst. Een dergelijke verzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen wanneer zij een ongeluk krijgen tijdens het werk.

Arbeidsongeschiktheid

Veel ondernemers denken in het begin nog niet aan eventuele arbeidsongeschiktheid. Je bent immers enthousiast en vol energie aan een nieuwe avontuur begonnen. Zo zijn er nog veel ZZP’ers die niet verzekerd zijn. Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dan ook niet verplicht. Maar zoals we allemaal weten zit een ongeluk in een klein hoekje. Als jij als ondernemer een been breekt waardoor je jouw werk een tijd lang niet meer kan uitvoeren, heb je een tijd lang geen inkomen meer. Een dergelijke situatie vang je op door middel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Pensioen

Als je een bedrijf opzet ben je nog helemaal niet met je pensioen bezig. Überhaupt is dat voor heel veel mensen nog erg ver weg. Maar wanneer je niet meer voor een baas werkt zal je zelf geld opzij moeten zetten voor je pensioen. Uiteraard kun je als ondernemer ouderwets gaan sparen, maar dit vergt wel de nodige discipline. Daarom zijn er ook pensioenverzekeringen die je kunt afsluiten waardoor je automatisch geld opzij legt voor je pensioen.

Dit zijn drie van de belangrijkste verzekeringen die je moet hebben wanneer je een winkel opstart. Maar lees je goed in en bereid je goed voor, want elke situatie is weer anders. In ieder geval weet je nu meer over deze belangrijke verzekeringen!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *