eigen bedrijf starten

Sluit deze verzekeringen af bij de start van een eigen bedrijf

Published On 17 mei 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Hoera! Je hebt eindelijk de stap genomen, een eigen bedrijf. Je werkt niet meer voor een baas, maar kunt alles zelf bepalen. De vrijheid die je voelt is heerlijk, maar er zijn met deze mijlpaal ook verantwoordelijkheden bij gekomen. Je moet elke maand zelf alle inkomsten genereren en je hebt je aan allerlei regels te houden. Bovendien moet je risico’s afdekken en dat betekent dat je goed moet kijken welke verzekeringen voor startende ondernemers je nodig hebt. Met deze verzekeringen weet je zeker dat je met een gerust hart je ondernemersbloed kunt laten stromen.

Autoverzekering

Als je veel onderweg bent naar klanten of als je veel materiaal nodig hebt voor je werk, dan is een bedrijfsauto geen overbodige luxe. Heb jij genoeg aan een laptop, telefoon en wat visitekaartjes, dan kun je natuurlijk een eenvoudige auto aanschaffen die je ook in de vrije weekenden met je gezin gebruikt. Maar in sommige branches is een bestelauto juist weer veel gemakkelijker. Elke type auto met z’n eigen gebruiksdoel, vereist een eigen manier van verzekeren. Een bestelauto verzekeren waar je alleen zakelijke kilometers mee maakt, werkt anders dan een gezinsauto financieren waarmee je ook op vakantie gaat.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Natuurlijk wil je er niet aan denken en je gaat er al helemaal niet vanuit, maar het kan gebeuren dat je je werk niet meer kunt doen. Bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval, denk aan de schilder die van zijn ladder valt. Maar het kan ook zijn dat je op wintersport je enkel breekt en daardoor een aantal weken geen auto kunt rijden. Dan wordt het lastig om je klanten te bezoeken en dus zul je inkomsten gaan missen. Om die gederfde inkomsten niet helemaal mis te lopen, is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Volgens veel ondernemers een enorme kostenpost, maar elke ondernemer die eens iets onder de leden heeft gehad, zal beamen dat het een broodnodige verzekering is.

Pensioenverzekering

Het is natuurlijk mogelijk om je eigen pensioen bij elkaar te sparen door elke maand wat geld opzij te leggen. De ervaring leert echter dat dit voor veel ondernemers een discipline vergt die zij maar met moeite aan de dag kunnen leggen. Dat stapeltje onbetaalde rekeningen kun je natuurlijk gemakkelijk vast wegwerken met het geld dat eigenlijk voor je pensioen bedoeld was. Voor je het weet, is het pensioenpotje leeg nog voor je het opzij hebt kunnen leggen. En daar merk je nu niet direct iets van, maar uiteindelijk snij je natuurlijk jezelf in de vingers. Met een pensioenverzekering weet je zeker dat er aan het eind van de rit een prettig appeltje voor de dorst klaarligt.

Tal van verzekeringen zijn belangrijk voor startende ondernemers. Er komt veel op je af wanneer je op dat punt bent beland. Start je eigen bedrijf zorgvuldig en zorg dat je verzekeringen voor elkaar zijn. Dat voorkomt onaangename verrassingen op momenten dat je al genoeg aan je hoofd hebt.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *