origineel bedrijfsuitje rond kerst

3 leuke ideeën voor bedrijfsuitjes rond kerst

Published On 22 november 2018 | By Roeland van Poorten | Personeel

Met de feestdagen in het vooruitzicht staat ook het plannen van de jaarlijkse kerstviering weer op het programma. Natuurlijk is het altijd leuk om een gezellige kerstborrel te organiseren, maar veel bedrijven komen tegenwoordig liever wat origineler uit de hoek. Gelukkig zijn er genoeg leuke alternatieven te verzinnen. Ter inspiratie zetten wij er alvast drie op een rij!

1.Organiseer een gezellige kerstmarkt

Rond de feestdagen geven de meeste bedrijven hun medewerkers een kerstpakket. Een mooi gebaar natuurlijk, maar het samenstellen van een pakket dat bij elke medewerker past is best lastig. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om een gezellige kerstmarkt te organiseren, waar medewerkers zelf één of meerdere kerstgeschenken mogen uitkiezen. Vaak vindt hier ook gelijk een gezellige kerstborrel plaats en zorgt een zanger of dj voor de juiste sfeer. Je slaat hiermee twee vliegen in één klap, want iedereen krijg een passend cadeau én je viert gezellig samen kerst!

2.Een surprise avond met het team

Niet ieder bedrijf is groot genoeg om een heuse kerstmarkt of dure kerstborrel te organiseren. Gelukkig kun je ook in kleine kring en met een klein budget een feestelijk uitje organiseren. Koop kerstversiering en laat een deel van je team samen het kantoor versieren. Koop wat lekkere hapjes en drankjes en laat iedereen ook zelf wat meenemen uit eigen keuken. Het is ontzettend leuk om te ontdekken dat sommige collega’s heel goed kunnen koken! Geef iedereen daarnaast een klein geldbedrag, waarmee ze wat leuke of grappige cadeautjes mogen aanschaffen. Op de dag of avond zelf kun je dan een grappig kerstspel spelen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn de gekochte cadeautjes en twee dobbelstenen. Het spel beslist uiteindelijk wie met welke cadeautjes naar huis gaat. Heel eenvoudig, maar hier wordt ongetwijfeld nog lang over nagepraat op kantoor!

3. Een bezoek van de kerstman

Het organiseren van een bedrijfsuitje is de ideale manier om te werken aan teambuilding en tegelijkertijd je waardering te laten blijken. Wil je écht nader tot elkaar komen? Dan is een kerstman inhuren een heel goed idee! Collega’s zien elkaar in een geheel andere setting, waarin ruimte is voor de nodige hilariteit. Wanneer je er bovendien voor kiest dat iedereen zijn of haar kinderen mag meenemen, zie je ook een stukje van elkaars privéleven. Zo leer je elkaar op een ontspannen manier veel beter kennen. Een kerstman op bezoek krijgen, kan bovendien ook al met een klein budget. Je kunt immers zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft aan de locatie en catering. Ook dit bedrijfsuitje is dus evengoed geschikt voor kleinere bedrijven!

Er zijn dus genoeg originele manieren om je bedrijfsuitje rond kerst tot een groot succes te maken. Doe er je voordeel mee en geniet van de feestdagen!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *