geschikt personeel vinden

Ben je op zoek naar geschikt personeel? 3 tips

Published On 4 december 2018 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Als ondernemer wil je graag zoveel mogelijk bezig zijn met waar je goed in bent: ondernemen. Dat doe je misschien het liefst alleen, maar als de zaken goed gaan, zul je op zoek moeten naar goed en betrouwbaar personeel. Het lijkt simpel: een vacature plaatsen en na wat gesprekken de juiste kandidaat aanstellen. Maar is het wel zo simpel? Waarop moet je letten bij het werven van personeel? Hier 3 tips als je op zoek bent naar geschikt personeel.

1. Zorg dat je gezien wordt

Je kunt nog zo’n leuk bedrijf hebben met een fantastische functie die ingevuld moet worden, maar dan moeten mensen wel van het bestaan van jouw bedrijf en de vacature weten. Zorg dus dat je aanwezig bent op diverse sociale media, plaats advertenties in online en offline media en zorg dat je bedrijfspand goed opvalt. Misschien kun je nog wat vlaggen plaatsen, heb je een nieuw product om aan te prijzen in een advertentie of kun je een leuke actie voor op Facebook verzinnen. Werk op alle mogelijke manieren aan je naamsbekendheid.

2. Zet je eigen personeel in

Je kunt zelf hard op zoek gaan naar nieuwe medewerkers, maar vergeet niet dat je eigen personeel fungeert als ambassadeur voor jouw bedrijf en jou als werkgever. Zorg dus dat zij het naar hun zin hebben en enthousiast zijn over hun werk. Maar als je een concrete vacature hebt, kun je je eigen personeel ook prima vragen eens na te denken of zij niet iemand weten die geschikt zou zijn. De kans dat je een betrouwbare kandidaat vindt, is daarmee ook gelijk een stuk groter, bestaande personeelsleden willen immers in een goed daglicht bij jou als werkgever blijven staan.

3. Benader scholen en onderwijsinstellingen

Als je een vacature hebt waar een junior ook prima mee uit de voeten zou kunnen, is het een idee om eens contact op te nemen met diverse onderwijsinstellingen in de regio. Misschien is er een vakopleiding voor het werk dat jij aanbiedt, dan kun je altijd eens informeren of er op school geen geschikte kandidaat te vinden is. Zoek je meer algemeen ontwikkelde kandidaten, dan kun je bij meerdere scholen te rade gaan. Wie weet studeert er binnenkort iemand af die perfect in jouw organisatie past.

Zoals je ziet is personeel vinden nog best lastig soms. Ga je personeel werven: diverse manieren om dat te doen vind je gemakkelijk her en der online. Deze 3 belangrijkste tips helpen je hopelijk op weg om je bedrijf succesvol voort te kunnen zetten.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *