passend personeel vinden

Zo vind je passend personeel voor jouw bedrijf: 3 tips

Published On 17 januari 2019 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Ondernemen is het mooiste dat er is. Zeker wanneer je succes weet te bereiken met je bedrijf. Maar bij groei hoort ook het uit handen geven van bepaalde werkzaamheden aan personeel. En geschikt personeel vinden is nog niet zo gemakkelijk. Toch zijn er manieren om personeel te vinden dat daadwerkelijk past bij jouw bedrijf en de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Hieronder vind je handige tips voor het vinden van passend personeel. Ook voor jouw bedrijf!

1. Zoek een passende online vacaturebank

Online heb je al snel een groot bereik voor het vinden van personeel. Tegenwoordig zijn er allerlei online vacaturebanken te vinden waar je als ondernemer jouw vacatures kunt laten plaatsen. Dan kun je naar een grote partij gaan waar allerlei soorten vacatures op worden geplaatst, maar tegenwoordig vind je allerlei online vacaturebanken die gericht zijn op een bepaalde niche. Daarmee vind je veel gemakkelijker écht passend personeel. Zo is er een online vacaturebank voor binnenvaart vacatures. Je kunt je voorstellen dat je hier ook echt alleen mensen mee bereikt die geïnteresseerd zijn in een baan binnen de binnenvaart. Een niche vacaturebank zoeken is dus zeer sterk!

2. Maak gebruik van social media

Er wordt veel onderzoek gedaan naar opvattingen over social media. Niet voor niets, want er wordt veel gebruik gemaakt van social media. Ook voor het vinden van passend personeel kun je social media inzetten. Denk aan Facebook, Instagram, Twitter en zakelijke platformen zoals LinkedIn. Door hier je vacatures te plaatsen is de kans groot dat je mensen bereikt die al op de hoogte willen blijven van jouw bedrijf en dus ook geïnteresseerd zijn in het werk dat daar bij hoort. Ook kun je gaan werken met advertentiebudgetten om nog meer mensen te bereiken via social media.

3. Schakel een uitzendbureau in

Natuurlijk kun je ook een specialist inschakelen. Uitzendbureaus doen niet anders dan passend personeel zoeken voor opdrachtgevers. Het grote voordeel van het inschakelen van een uitzendbureau is dat je er zelf letterlijk geen tijd aan kwijt bent. Dus wanneer je echt liever al het werk op het gebied van het vinden van passend personeel uitbesteedt, zit je goed bij uitzendbureaus. Uiteraard brengt het wel bepaalde kosten met zich mee. Dat is dus een afweging die je zal moeten maken.

In ieder geval kun je door bovenstaande tips op een relatief snelle en gemakkelijke manier passend personeel vinden. Niets is belangrijker dan de goede mensen in dienst nemen zodat je jouw onderneming nog verder kunt uitbouwen!

Deel dit artikel op social media!

One Response to Zo vind je passend personeel voor jouw bedrijf: 3 tips

  1. Marketing blogger says:

    Hey,
    Wat een super handige tips.
    Erg interessant.
    Ik kan hier in de toekomst zeker wat mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *