snelle internetverbinding kantoor

Zo krijg je een snel netwerk op kantoor: 4 tips

Published On 24 januari 2019 | By Roeland van Poorten | Overig

Een goede internetverbinding is onmisbaar op je werkplek. Helaas is het niet altijd het geval dat de internetverbinding waar je gebruik van kunt maken overal even goed is. Je kiest je werkplek dan vaak ook uit op praktische zaken als locatie en voldoende ruimte. Maar controleren of er sprake is van een snel netwerk waar je gebruik van kunt maken, wordt nog wel eens vergeten. Gelukkig kun je er zelf een heleboel aan doen. We geven je hieronder 4 tips voor een snel netwerk op kantoor!

1. Zorg voor een goede router

Het klinkt misschien als een open deur, maar een goede router is het belangrijkste begin voor een snel netwerk. Van internetproviders krijg je uiteraard een router meegeleverd, maar deze zijn lang niet altijd goed genoeg voor het doen ontstaan van een snel netwerk. Daarom kan het heel goed werken om een router van betere kwaliteit aan te schaffen. Vaak zijn dit routers met flinke antennes die zorgen voor een beter en stabieler wifi-netwerk.

2. Kies een goede locatie voor de router

Wat ook een belangrijke oorzaak is voor een traag netwerk is een verkeerde locatie van de router. De beste plek voor je router is niet op de grond, maar ergens op een tafel of kastje. Verder is het handig om geen metalen objecten en andere draadloze apparaten in de buurt te plaatsen omdat deze het netwerk verstoren.

3. 10G Netwerkapparatuur

Met zogeheten 10G netwerkapparatuur zoals een 10gb netwerkkaart of 10gb netwerkkabels kun je zorgen voor een razendsnelle internetverbinding. 1 Gigabit verbindingen zijn sinds het jaar 2000 vaak de standaard, maar met snellere verbindingen zoals een 10 Gigabit verbinding krijg je een veel sneller netwerk. Door de juiste bekabeling in combinatie met de juiste switches kun je een 10gb infrastructuur creëren waar je op kantoor enorm van kunt profiteren.

4. Gebruik 5GHz

Steeds meer routers hebben naast de standaard  2,4GHz-frequentieband ook de beschikking over de 5GHz-frequentieband. Het gebruiken van de tweede variant kan helpen om een sneller netwerk te creëren. Het maakt hogere internetsnelheden mogelijk, maar je hebt dankzij deze verbinding ook veel minder snel last van verstoringen door andere apparaten. Let wel op dat apparaten deze verbinding moeten ondersteunen om er gebruik van te kunnen maken en dat je met deze verbinding minder bereik hebt.

Met deze vier opties kun je het netwerk op kantoor gemakkelijk snel maken. Probeer ze dus vooral eens uit!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *