heeft je bedrijfsauto een beurt nodig

Heeft je bedrijfsauto een beurt nodig? Let op deze 3 zaken

Published On 16 januari 2019 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Als ondernemer is het heel prettig om te beschikken over een bedrijfsauto. Maar net als bij een auto voor particulier gebruik moet je wel nadenken over het onderhoud van de auto. Om te voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan is het goed om te weten waar je op moet letten bij je auto. Je kunt namelijk zelf redelijk inschatten wat de staat van je bedrijfsauto is en of hij al bijna toe is aan een beurt. Is dat het geval, dan is het vaak goed op te lossen. Je kunt tegenwoordig zelfs je auto onderdelen online kopen. Geen reden tot paniek dus. Hieronder geven we je verschillende zaken waar je op kunt letten.

1. Dashboardmeldingen

Het dashboard van je auto geeft al veel informatie. Houd daarom goed in de gaten of er sprake is van bepaalde dashboardmeldingen die je krijgt in je bedrijfsauto. Voor de levensduur en voor je eigen veiligheid is het heel belangrijk dat je die meldingen niet negeert en actie onderneemt. Vaak zijn dit ook gevallen die acuut aangepakt moeten worden, dus het in de gaten houden van je dashboard is echt geen overbodige luxe.

2. Check de onderhoudsinterval

Vroeger had je een grote en een kleine beurt voor je auto. Tegenwoordig hebben we te maken met een verruimde onderhoudsinterval voor auto´s. Dat betekent dat het nu niet meer zo is dat je altijd moet zorgen voor onderhoud en reparatie bij een vast aantal gereden kilometers. De fabrikant van de auto bepaalt tegenwoordig het interval tussen de onderhoudsbeurten. Dat kan dus bij 30.000 kilometer zijn, maar ook bij 40.000 kilometer. Elke auto heeft als het goed is een onderhoudsboekje waar precies in staat welke beurten hij wanneer gehad heeft. Check dit boekje dus goed wanneer je niet de eerste eigenaar van de auto bent!

3. De Algemene Periodieke Keuring

Naast spontane zaken die kunnen voorvallen en die vragen om een beurt van je auto is er ook de apk-keuring waar je aan moet denken. Dit is een verplichte keuring die kan leiden tot een beurt voor je auto. Het ligt aan je auto wanneer deze algemene periodieke keuring precies plaats moet vinden. Dat is namelijk afhankelijk van hoe oud je auto is, hoe vaak hij al gekeurd is en wat voor brandstof hij heeft. Belangrijk is wel dat je bedrijfsauto altijd gekeurd moet zijn voor de vervaldatum van de apk.

Als je al deze dingen in de gaten houdt, weet je zeker dat je veilig en zo optimaal mogelijk gebruik kunt blijven maken van je bedrijfsauto.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *