personeel aan het werk

Het aantrekken van goed personeel, zo doe je dat!

Published On 8 september 2017 | By Roeland van Poorten | Personeel

Voor iedere werkgever zal dit een bekend probleem zijn, het aantrekken van het juiste personeel. Want hoe je dat nou eigenlijk? Hoe vind je die ene juiste persoon voor een bepaalde functie die aan jouw eisen voldoet en ook nog eens goed in de groep past? Dat is helaas geen gemakkelijke opgave. Gelukkig kunnen wij je door middel van de volgende tips een eindje op weg helpen. Zo hoef je niet langer eindeloos te blijven zoeken naar die ene persoon die misschien wel binnen handbereik is!

Een goede vacature

De eerste stap naar het vinden van de beste sollicitanten is het opstellen van de perfecte vacature. In een goede vacature beschrijf je namelijk kort en bondig wie je nodig hebt voor welke functie en wat je die persoon gaat bieden. En dat het liefst nog op een originele en aansprekende manier. Niemand zit namelijk te wachten op het standaard riedeltje waarin je te koop loopt met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Probeer een mogelijke sollicitant te overtuigen waarom hij nou juist bij jou moet solliciteren net als dat hij of zij jou moet overtuigen om bij jou te komen werken!

Wie ben jij?

Behalve dat het van belang is om een goede kandidaat te vinden is het ook belangrijk dat de goede kandidaat jou kan vinden. Zorg daarom altijd dat potentiële kandidaten het één en ander over het bedrijf te weten kunnen komen op het gebied van identiteit, werkwijze en bedrijfscultuur. Op die manier zal je sneller goede matches vinden en bespaar je jezelf en sollicitanten tijd door alvast een filtering te maken.

Een goed gesprek

Nu je een aantal kandidaten hebt gevonden is het natuurlijk zaak om de beste match te vinden. Hiervoor wil je de personen in kwestie graag zo goed mogelijk leren kennen om te bepalen of hun capaciteiten en karakter aansluiten op de werkzaamheden die zij moeten gaan verrichten. Hiervoor kun je natuurlijk de standaard sollicitatievragen stellen zoals: “Hoe zie jij jezelf over 5 jaar” en “wat maakt jou geschikt voor deze functie”. Maar helaas krijg je vaak ingestudeerde antwoorden die je weinig wijzer maken over de persoon in kwestie. Probeer daarom te verrassen met de vragen die je stelt en bepaald aan de hand van die antwoorden of iemand wel of niet binnen jouw kader past!

Hulp

Indien je er zelf echt niet uitkomt of simpelweg de tijd niet hebt om op zoek te gaan naar de juiste kandidaten is er gelukkig altijd nog een andere oplossing. Namelijk die van een goed uitzendbureau. Wanneer je bijvoorbeeld specifiek bezig bent met technische vacatures kan een uitzendbureau dat hierin gespecialiseerd is uitkomst bieden door de juiste personen te koppelen aan jouw vacatures. Veel van deze bedrijven werken daarnaast ook nog eens met een no cure no pay voorwaarde in hun contracten. Dit betekent dat je niets betaald tot zij vinden wat je zoekt! De kosten die je maakt verdien je ruim terug met de tijdsbesparing en de meerwaarde van het vinden van een geschikte kandidaat.

De bovenstaande tips zullen je goed van pas komen bij het aannemen van personeel. Daarnaast is personeel aannemen een kwestie van gevoel. Wie past er binnen een functie en organisatie en wie niet. We wensen je dan ook veel succes met het toepassen van deze tips!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *