originele kerstgeschenken

Vier de feestdagen met deze 3 originele relatiegeschenken

Published On 6 december 2018 | By Nathalie Brouwers | Marketing

Wanneer de feestmaand december weer aanbreekt, is ook de tijd van geschenken weer aangebroken. Mensen zijn in december net wat vrijgeviger dan in de rest van het jaar en ook voor ondernemers geldt dat. Heb je een eigen bedrijf, dan is dit dé tijd om relatiegeschenken uit te delen. Aan je vaste klanten, aan collega-ondernemers waar je tevreden mee samenwerkt en natuurlijk aan je personeel. Maar in de zoektocht naar originele kerstgeschenken kun je het spoor al snel bijster raken. Daarom hier 3 originele ideeën.

1. Banketletter

Iets wat altijd in de smaak valt, is zoetigheid. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een blikje snoepjes voorzien van een mooi etiket. Je kunt zo je bedrijfslogo presenteren, maar in de feestmaand is een mooie spreuk of inspirerende quote natuurlijk ook leuk. In de categorie zoetigheid mag eigenlijk ook de banketletter niet ontbreken. Die kan zowel met Sinterklaas als met Kerst uitgedeeld worden. Laat hem mooi verpakken en voorzie ook dit weer van een mooi etiket. Succes gegarandeerd.

2. Powerbanks

Wat het ook altijd doet, is een leuke gadget. Verras je vaste klanten bijvoorbeeld met een powerbank met jouw logo. Dan kunnen ze alle mobiele apparaten altijd en overal opladen terwijl ze meteen jouw bedrijf weer even voorbij zien komen. Want relatiegeschenken moeten niet alleen leuk zijn, het moet voor jou ook nut hebben. Het belang van relatiegeschenken voor het onderhouden van je relaties moet je zeker niet onderschatten. De ontvanger krijgt als het goed is een positieve associatie bij jou en jouw bedrijf en dat is weer goed voor je omzet in de toekomst.

3. Een waterfles

Hou je zelf niet zo van elektronica en wil je geen suikerrijk geschenk geven, dan zijn handige gebruiksvoorwerpen een goed idee. Je kunt dan denken aan de traditionele pen of koffiemok natuurlijk, maar tegenwoordig is de keuze wel wat ruimer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een strandhanddoek met een opdruk. Of een waterfles met jouw logo erop. Het is helemaal van deze tijd om iets te geven dat ook echt wordt gebruikt en ook dit is natuurlijk voor jouw bedrijf weer goed. Een koffiemok wordt dagelijks gebruikt en de waterfles dragen veel mensen ook constant bij zich. Het is alleen maar goed als jouw naam dan weer even wordt gepresenteerd.

De keuze aan relatiegeschenken is zoals je ziet behoorlijk groot. Ben je er nog niet uit? Lees dan ook populaire relatiegeschenken om te geven tijdens Kerst. Maar het belangrijkste is dat je iets geeft dat past bij de ontvanger. Verdiep je eens in die vaste klant en informeer eens naar de hobby’s van je samenwerkingspartner. Dan komt het vast en zeker goed met de feestelijkheden in december.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *