stroopwafel blikken wegggeven

Stroopwafelblikken bedrukken en weggeven; dit is mogelijk

Published On 30 november 2017 | By Roeland van Poorten | Marketing

Het is misschien niet iets waar je direct aan denkt maar een stroopwafelblik bedrukken en weggeven is erg leuk en werkt goed als marketingtool. Nu kan je denken: wat kan ik met een stroopwafelblik? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden!

Het doel van stroopwafelblikken

Het doel van een stroopwafelblik is uiteraard om stroopwafels in te bewaren en vers te houden. Naast een leuk en lekker geschenk om te krijgen is het goed als marketingtool in te zetten. Stroopwafelblikken zijn te bedrukken met een bedrijfslogo en/of reclameboodschap en vrij uit te delen aan klanten, partners en samenwerkingen. Een stroopwafelblik is met honderden stuks tegelijkertijd te bedrukken, de prijs per stuk is dus relatief laag.

Er zijn natuurlijk diverse marketing technieken te bedenken waaronder: e-mailmarketing, advertenties op tv of radio, social media marketing en dergelijke. Een geschenk zoals een stroopwafelblik zal bij vele bedrijven en partners worden gewaardeerd en dus een positieve associatie creëren met het merk/bedrijf dat het weggeeft. Deze vorm van marketing is ook nog relatief goedkoop en dus zeer aantrekkelijk om te overwegen. Zo kunnen de blikken worden opgestuurd of worden uitgedeeld tijdens een evenement zoals een beurs. Het opsturen kan ook zeker worden gedaan naar partners of klanten in het buitenland. Voor hen is het uniek en het schijnt dat veel buitenlanders de Hollandse lekkernij erg kunnen waarderen.

Mogelijkheden van stroopwafelblikken

Er zijn diverse mogelijkheden voor het bedrukken van stroopwafelblikken. Zo kan je ervoor kiezen het stroopwafelblik lekker Hollands te houden en het blik delfts blauw te laten bedrukken. Voor een marketinguiting is het verstandig het blik te laten bedrukken met het logo, de huisstijl en/of een persoonlijke boodschap voor de ontvanger. De blikken kunnen in full colour worden bedrukt door middel van een label of directe dekselbedrukking.

Wanneer je de afmetingen weet kan je kiezen voor foto’s, een logo, een tekst en huisstijl op het blik. Ook de vormen van het blik kunnen op maat gemaakt worden, zo kan je kiezen voor een standaard rond blik maar is er ook de mogelijkheid voor een volkswagenbusje of grachtenpandje bijvoorbeeld.

Kortom: een stroopwafelblik valt bij een groot publiek in de smaak door de lekkere stroopwafels. Het blik zal dan ook veelal bewaard worden voor toekomstige vullingen zoals: diverse snoepen en koeken. De positieve associatie kan zorgen voor een goed beeld van het bedrijf en een loyaal beeld van het bedrijf dat het geschenk heeft weggegeven.

 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *