inspirerende cadeautips voor zakenrelaties

3 inspirerende cadeautips voor je zakenrelaties

Published On 8 augustus 2019 | By Nathalie Brouwers | Marketing

Heb jij een eigen bedrijf waarbij je veel verschillende zakenrelaties opdoet? En vind jij het tijd om die zakelijke relaties eens te bedanken voor hun mooie product, voor hun trouwe bezoekjes of wil je hen zomaar een beetje waardering geven? Dan is het leuk om een klein cadeau te geven. De regels voor relatiegeschenken maken het gemakkelijk om een klein weggevertje uit te delen aan mensen die in je zaak komen of met wie je regelmatig om tafel zit. Goed voor je naamsbekendheid en voor het positieve gevoel dat mensen bij jou en jouw bedrijf hebben. Wist jij trouwens dat je helemaal niet meer online uit hoeft te pakken om ook aan slimme marketing te doen? De opvallende trend van 2019 is namelijk de herontdekking van offine marketingmiddelen. Hoe je dat aanpakt met relatiegeschenken vertellen we je in dit blog.

1. Lekker snoepen

Wie houdt er nou niet van om af en toe even lekker iets zoets weg te knabbelen? En hoe leuk is het als mensen zo’n klein genietmomentje ergens zomaar midden op de dag hebben en daarbij tegelijk aan jou denken? Door een stroopwafelblik cadeau te doen met een lekkere inhoud maak je mensen al heel blij. Maar zo’n blik leent zich er natuurlijk uitstekend voor om een mooie boodschap op te zetten. Natuurlijk mogen jouw bedrijfsnaam en het logo niet ontbreken. Maar wat dacht je van een leuk woordgrapje of een mooie quote om aan de andere kant van het blik te zetten? Zo hou je de positieve associatie die mensen bij je bedrijf hebben lekker levendig!

2. Lekker praktisch

Natuurlijk is het ook altijd een goed idee om een praktisch cadeau weg te geven. Vooral voor zakenrelaties met een kantoorfunctie liggen hier mooie kansen. Want er kan echt meer dan de traditionele bedrukte pen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke bedrukte powerbank die mensen opladen als ze aan hun bureau werken en vervolgens onderweg altijd tevoorschijn kunnen halen? Of een bedrukte set van pen en notitieboek. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, als mensen er maar écht iets aan hebben.

3. Lekker bewegen

Voor de actieve zakenrelatie kun je ook een mooi geschenk vinden. Want de sporter van tegenwoordig heeft een heleboel spullen mee te nemen. En die kunnen ze mooi in een tas doen die jij ze geeft. Of wat dacht je van een sportieve handdoek die tijdens het fitnessen altijd goed van pas komt. Een bidon met opdruk is natuurlijk ook altijd leuk en een blikje pepermuntjes om het frisse gevoel een extra boost te geven, maakt het dan helemaal af.

Deze drie tips helpen je een leuk cadeau te regelen voor de zakenrelaties die je komende tijd gaat bedanken. Kies je iets leuks uit?

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *