zorg voor gewaardeerde werknemers

Hoe zorg je voor gewaardeerde werknemers?

Published On 27 januari 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Personeel

Een blijk van waardering geven aan je werknemers is erg belangrijk voor de sfeer en motivatie. Werknemers die zich gewaardeerd voelen werken harder en blijven langer hangen bij de baan die ze op dat moment hebben. Het waarderen van medewerkers heeft dus vele voordelen. Maar hoe zorg je voor gewaardeerde medewerkers? In onderstaand artikel lees je alles over het waarderen van medewerkers en hoe je dit tot stand kunt brengen!

Geef complimenten

Positieve feedback is ook een vorm van complimenten geven waardoor je werknemers zich gewaardeerd zullen voelen. Het effect van complimenten en positieve feedback is dat je medewerkers beter gaan presteren en hierdoor zullen zij beter hun best doen. Naast feedback geven/ontvangen aan/van je medewerkers is het minstens zo belangrijk om klantfeedback te ontvangen. Klanten die geprezen worden durven zich ook meer te uiten richting medewerkers, wat weer zorgt voor positieve communicatie en samenwerking. De sfeer verbetert als iemand een compliment krijgt en dit zal tevens effect hebben op andere medewerkers. Als je een compliment geeft, vertel dan duidelijk waarom en over wat het gaat. Zorg er daarnaast voor dat het niet als ‘slijmen’ overkomt, maar het een oprecht en eerlijk compliment is.

Functioneringsgesprekken

Een functioneringsgesprek is het ideale moment voor open communicatie en het geven van waardering voor medewerker. Zorgen tijdens zo’n gesprek voor open communicatie, zodat jij als werkgever openlijk kan vertellen wat je vindt van zijn/haar werkzaamheden. Dit zorgt voor een positief gesprek en een steuntje in de juiste richting. Medewerkers vinden het fijn om een luisterend oor te hebben en voelen dat hun mening/werkzaamheden van waarde zijn voor de werkgever.

Beloningen

Het geven van beloningen is een goede motivator waardoor medewerkers harder hun best doen om iets op werk te realiseren. Een beloning kun je geven in de vorm van waardering voor het harde werken en de extra inzet die een medewerker toont. Ook kan een beloning in de vorm van geld, een persoonlijk geschenk, een extra vrije dag of promotie.

Verantwoordelijkheid geven

Een medewerker meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid geven kan ze motiveren op de werkvloer. Het geeft je als werknemer een fijn gevoel dat je werkgever vertrouwen in je heeft en je meer bevoegdheden geeft. Een medewerker waardeert het vertrouwen dat hij of zij krijgt en zal (weer) gewaardeerd en gemotiveerd te werk gaan.

Het waarderen van werknemers is belangrijk voor meerdere doeleinden. Zo bereik je uiteindelijk veel meer en ontstaat er een goede samenwerking is tussen jou en het personeel. Succes!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *