producten voor bedrijf produceren

Het laten fabriceren van producten voor je bedrijf: 3 manieren

Published On 28 januari 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Als bedrijf ben je constant bezig met profileren, richting klanten, partners maar ook naar de buitenwereld op zich. Hierbij spelen een hele hoop zaken een belangrijke rol. Denk hierbij aan je personeel en de website, maar natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om jouw bedrijf te voorzien van een eigen imago! Bijvoorbeeld met behulp van eigen gemaakte producten voor op kantoor of als relatiegeschenk voor klanten. In dit artikel bekijken we daarom de mogelijkheden voor het produceren van je eigen bedrijfsproducten!

1. Kunststof spuitgieten

Waarschijnlijk is dit niet de eerste manier van produceren waaraan u denkt. Toch heeft kunststof spuitgieten vele voordelen! Met spuitgieten kunt u namelijk vrijwel elke denkbare vorm produceren. Vervolgens wordt de vorm met behulp van kunststof daadwerkelijk geproduceerd. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan kunststof stoelen maar ook aan veiligheidsconstructies die gemaakt zijn van kunststof. Zo maak je eenvoudig zelf producten die zorgen voor een persoonlijke uitstraling van je bedrijf.

2. Standaardproducten met een eigen identiteit

Een andere optie is natuurlijk om standaardproducten te laten maken waaraan vervolgens een eigen identiteit ontleend wordt. Bijvoorbeeld met behulp van bedrukking of op andere manieren. Dit komen we vaak tegen bij geschenkartikelen. Zo kun je eenvoudig een artikel uitzoeken om dat vervolgens naar wens te laten bedrukken. Daarbij kunt je denken aan pennen, kalenders maar uiteraard ook aan andere uiteenlopende producten. Die producten kun je vervolgens op kantoor plaatsen maar natuurlijk ook cadeau doen aan zakelijke relaties en partners.

3. Zelf maken

Tot slot is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om datgene wat je zoekt zelf te maken. Want zeg nu zelf; wat is er nu persoonlijker dan iets dat geproduceerd is door jou en je collega’s? Laat jullie creativiteit de vrije loop en snij, zaag, las en bouw bijvoorbeeld je eigen kantoor inclusief inventaris! Er is vast wel een collega met gouden handen die het voortouw kan nemen waarna je vervolgens kunt genieten van je geheel zelf gebouwde bedrijfsproducten!

Al met al is het zelf laten produceren van eigen bedrijfsproducten een uitdagend maar leuk proces. Hoe vertaal je de boodschap van je bedrijf naar jullie eigen producten? Om dat te kunnen bepalen, is het verstandig om te kijken naar de wensen en behoeften die je als bedrijf hebt en daarop vervolgens de manier van produceren aanpassen. Op die manier kom je vanzelf uit bij de voor jullie meest geschikte wijze van produceren!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *