Geef chocolade als relatiegeschenk

Wees als bedrijf origineel en geef een chocolade telegram!

Published On 12 april 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Marketing

Als ondernemer wil je natuurlijk goed voor de dag komen bij potentiële klanten. Veel bedrijven geven bijvoorbeeld gratis pennen weg met hun logo erop, maar dit kan natuurlijk veel origineler en creatiever! Heb je al eens gedacht aan het versturen van een chocolade telegram aan reeds bestaande klanten? Een chocolade telegram kan je via verschillende websites bestellen en vormgeven naar wens. Jij bepaalt welke tekst er in letters van chocola naar je klanten verstuurd wordt.

Geefmomenten

Een prima gelegenheid voor het versturen van zo’n telegram is op verjaardagen van klanten. Dit om ze onder andere te bedanken dat zij jouw bedrijf laten groeien. Zo val jij met je bedrijf – middels een originele manier – op tussen alle andere berichten die men tegenwoordig ontvangt in de mailbox. Je klanten zijn met zo’n telegram blij verrast en geneigd opnieuw producten of diensten bij jou aan te schaffen. Over het algemeen worden chocolade telegrammen gemaakt met chocola van uitmuntende kwaliteit en wordt deze op duurzame wijze verbouwd. Zo geef je niet alleen een origineel relatiegeschenk weg, maar heb je ook een eerlijk product in handen.

De mogelijkheden

Naast het schrijven van een tekst telegram, kan je ook een chocolade telegram versturen van cijfers. Je kunt bij een 1000e like op social media degene die de 1000e like gaf, feliciteren met een chocolade telegram van het cijfer 1000 en daaronder je bedrijfslogo afgedrukt. Op deze manier creëer je verbinding met je klant en levert dit jouw bedrijf positieve mond-tot-mond reclame op, waardoor meer mensen de naam van je bedrijf kennen.

Chocolade met bedrijfslogo ter promotie

Als je net bent gestart als ondernemer, is het belangrijk dat mensen weten dat jouw bedrijf bestaat en dat jij hen kan helpen door het leveren van een bepaalde dienst of product. Aan de start van jouw bedrijf ligt een goede marketingstrategie ten grondslag. Zo kan je op verschillende beurzen voor ondernemers of op de Startersbeurs gratis chocolaatjes weggeven met op de wikkel eromheen je bedrijfslogo geprint. Op deze manier maken mensen op een ongedwongen manier kennis met jouw bedrijfslogo en zullen ze de gratis chocola ervaren als een positieve bijdrage aan de beurs zelf.

Een belangrijk voordeel aan het laten maken van deze chocolaatjes ter promotie, is dat je ze in grote hoeveelheden kunt aanschaffen. Daarnaast ben je niet veel geld kwijt om van deze actie een succes te maken. Potentiële klanten die rondlopen op de beurs, onthouden het logo van je bedrijf, wat weer kan zorgen voor een extra stimulans voor de verkoop van je dienst of product.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *