bedrijfspand van een bedrijf

Een onderneming starten? Vergeet deze 3 praktische zaken niet

Published On 14 april 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Een eigen onderneming starten. Het is natuurlijk hartstikke leuk en spannend, maar er komt ook ontzettend veel bij kijken. Ondertussen heb je het ondernemingsplan voor elkaar, de financiën zijn rond en je staat ingeschreven bij de KvK. Je bent nu nog maar een paar stappen verwijderd van de start. Het enige wat je nu nog moet regelen zijn de praktische bedrijfsmiddelen. Vaak wordt er gezegd dat je met enkel een laptop al een heel eind komt om je eigen onderneming te starten. Maar als je jouw onderneming van het begin af aan direct goed wilt aanpakken, dan komt er wel meer bij kijken. Om je een handje op weg te helpen hebben wij een aantal belangrijke middelen die niet mogen ontbreken op een rij gezet.

1. Waar ga je werken?

Heb je al bedacht waar jij de eerste tijd aan de slag gaat? Een geheel eigen pand kopen is prijzig en waarschijnlijk overbodig. Veel startende ondernemers beginnen de eerste tijd vanuit huis. Wil jij dit ook doen? Dan is het wel aan te raden om een ruimte in huis in te richten als je eigen kantoor. Een dagje aan de keukentafel werken is geen probleem, maar werk je iedere dag vanuit huis dan is een eigen ruimte geen overbodige luxe. Vind je vanuit huis werken niet fijn of heb je daarvoor niet genoeg ruimte? Dan kun je ook een kantoorruimte huren in een groter bedrijfspand. Een groot voordeel hiervan is dat je in een bedrijfspand vaak beter bereikbaar bent voor je klanten.

2. Een goede inrichting

Nu je gekozen hebt vanuit waar je gaat werken moet je de ruimte inrichten om goed en probleemloos te kunnen werken. Zaken die hierbij het meest belangrijk zijn, zijn de telefoon en internet aansluiting. Want als je niet bereikbaar bent, dan kunnen er ook geen opdrachten binnen komen. Daarnaast ontkom je niet aan een aantal goede meubels, zoals een bureau, bureaustoel en een archief kast. Ben je van plan om klanten uit te nodigen op kantoor? Zorg dan ook dat je beschikking hebt tot een tafel waar jullie beide aan kunnen zitten.

3. Praktische bedrijfsmiddelen

In dit digitale tijdperk kun je niet meer zonder een goedwerkende computer of laptop en een eigen mobiele telefoon. Bedenk goed waarvoor je de spullen nodig hebt en hoe vaak je het gaat gebruiken voordat je beide aanschaft. Heb je veel telefonisch contact? Dan is een uitgebreid abonnement een must. En hoe geavanceerd moet de laptop zijn voor de programma’s die je allemaal nodig hebt? Naast een telefoon en laptop kan het ook zijn dat een eigen bedrijfsauto goed van pas komt. Ben je net begonnen, dan kan een elektrische auto een goede optie zijn. Deze auto’s zijn namelijk goed voor het milieu, maar het levert ook nog financiële voordelen op. De energiekosten zijn namelijk lager, het onderhoud is minder en het levert belastingvoordeel op. Bovendien staan laadpalen verspreid over heel het land. Het enige wat jij daar nog bij moet kopen is dus een laadkabel die je overal mee naartoe neemt om je auto op te laden.

Heb je ook bovenstaande zaken geregeld? Dan kun je vol vertrouwen en zonder beginnen aan je eigen onderneming. Ga op zoek naar klanten en ga aan de slag. Succes!

Deel dit artikel op social media!

One Response to Een onderneming starten? Vergeet deze 3 praktische zaken niet

  1. Ivan says:

    Ik ben ook op een schoen en een ouwe slof aan een eigen zaak begonnen. Ik liep inderdaad tegen het praktische probleem aan dat het werkgeheugen van mijn laptop niet groot genoeg was. Een verstandige zet is dus ook: zorg bij het starten van een onderneming voor een startkapitaal, al is het maar een paar duizend euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *