een gerenoveerd bedrijfspand

Is jouw bedrijfspand toe aan renovatie? Neem deze 4 zaken mee!

Published On 22 december 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Elk pand is vroeg of laat toe aan renovatie, en zeker een bedrijfspand dat bijna elke dag van de week intensief gebruikt wordt. Het renoveren van jouw bedrijfspand is een mooi moment om een aantal zaken aan te pakken. Misschien zie je op tegen het werk en de kosten, maar renovatie van je bedrijfspand levert ook veel op!

1. Toegankelijkheid

Sinds januari van dit jaar is er een wet ingegaan die verplicht dat openbare gebouwen toegankelijk moeten zijn voor mensen met een handicap. Want hoe vaak komt het wel niet voor dat een persoon met een handicap slecht toegang heeft tot een gebouw? De wet richt zich dus op openbare gebouwen, maar de renovatie van je bedrijfspand is een geschikt moment om hierover na te denken. Gelukkig kun je de toegankelijkheid van een gebouw goed vergroten. Ook die van jouw bedrijfspand.

2. Ruimte

De groei van een bedrijf heeft invloed op het bedrijfspand. Naarmate de tijd vordert zal jouw organisatie er anders uit komen te zien. Misschien heb je gemerkt dat je te weinig ruimte hebt, of dat je behoefte hebt aan een andere indeling van de ruimte die beschikbaar is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je nu met kleinere teams werkt. Hier moet je de werkruimten op aanpassen. Door meer aparte ruimten te creëren bijvoorbeeld.

3. Meubilair

De gemiddelde levenscyclus van kantoormeubilair, vooral het meubilair dat een praktische functie heeft, is zo’n tien jaar. Kijk dus goed naar de kwaliteit van het huidige meubilair. Daarbij is ergonomie wat betreft de werkplekken van je werknemers zeer belangrijk. Het zorgt ervoor dat de veiligheid en gezondheid van je werknemers gewaarborgd blijft. Goed meubilair is van groot belang voor de juiste werkhouding. Tegenwoordig zijn werkplekken waarbij je staan en zitten kunt afwisselen erg populair, het is beter voor je gezondheid om niet de hele dag te zitten.

4.  Duurzaamheid

Wat voor jouw bedrijf en werknemers zeer voordelig kan uitpakken is het verduurzamen van je bedrijfspand. Renovatie van je bedrijfspand is hét moment om na te denken over zaken als energiezuinige apparaten en duurzaam meubilair. Vooral door het gebruik van energiezuinige apparaten kun je veel geld besparen.

Ondanks dat renovatie van je bedrijfspand tijd, geld en moeite kost is het zeker de moeite waard. Het levert een prettigere werksfeer op voor je werknemers, draagt bij aan de gezondheid van je werknemers, bespaart uiteindelijk geld en draagt bij aan een beter milieu.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *