speelse en stoer winkelinrichting

Winkelpand vernieuwen? 4 inspirerende voorbeelden

Published On 2 februari 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Wanneer je een winkelpand wilt vernieuwen kan dit door diverse zaken tot stand zijn gekomen. Je neemt een winkelpand over dat niet in jouw stijl is en/of niet geschikt voor jouw winkeltype. Je knapt een winkelpand volledig op, om deze vervolgens in gebruik te nemen. Of je winkelpand is wat gedateerd door de jaren heen en kan wel een opfrisbeurt gebruiken om bij te blijven bij de tijd, en aantrekkelijk te maken voor voorbijgangers. Wanneer je een winkelpand renoveert, komt hier uiteraard een grote of kleine verbouwing bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig schuifdeursysteem, voor een goede en vaak makkelijke entree. Systemen als deze, geven een pand een luxueuzere uitstraling en ziet er goed verzorgd uit.

1. Speels en stoer

Met het vernieuwen van een winkelpand is het belangrijk dat het imago, de stijl en het gehele concept vanaf de etalage en entree af te lezen is. Het vernieuwde pand kan zorgen voor (nieuwe) klanten en dus een verhoogde omzet. In onderstaande afbeelding zie je een leuk voorbeeld van een speels en stoer interieur. Natuurlijk materiaal, zoals hout staat in dit winkelpand centraal.

speelse en stoer winkelinrichting

2. Natuurlijk en industrieel

Een prachtig pand heeft niet veel nodig en kan van nature al geschikt zijn als winkelpand. Zo ook in onderstaand voorbeeld. Hier zie je de prachtige rustieke en originele muren die perfect zijn gecombineerd met de andere onderdelen van het winkelpand. De industriële lampen, natuurlijke bakstenen en rustige kleuren combineren erg goed.

indistriele winkelinrichting

Bron: Pinterest

3. Modern en minimalistisch

Heb jij veel diversiteit in je assortiment, een druk kleurenpallet of wil je dat jouw artikelen eruit springen? Kies er dan voor om je winkelpand te vernieuwen in een moderne en/of minimalistische stijl, zie het voorbeeld hieronder. Door slechts enkele (kale) rekken, een losse spiegel, en rustige muren, komen de producten erg goed uit en geeft het je winkelpand een bepaalde charme en rust. Door een vernieuwing kan het bedrijf groeien, er zijn ook andere manieren om een bedrijf te laten groeien.

moderne winkelinrichting

4. Klassiek

Zoals al genoemd is, kan een vernieuwing van een winkelpand door enkele oorzaken tot stand komen. Zo kan een winkel ook een geheel nieuw imago aannemen en een hoger segment opzoeken, of een winkelstraat word in zijn geheel chiquer. Hierbij kan gekozen worden voor een klassieke inrichting, waar gebruik van luxe materialen en veel glans centraal staan. In onderstaand voorbeeld is goed weergegeven hoe een klassieke inrichting eruitziet en hoe goed het een bepaald imago en sfeerbeeld kan uitstralen rondom een merk of winkel.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *