schade met een bedrijfsauto

Schade gereden met je bedrijfsauto?

Published On 16 januari 2018 | By Roeland van Poorten | Overig

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook met je bedrijfsauto. Dat is vooral het geval in het verkeer, waar je van het ene op het andere moment tegen een andere auto kan zitten. Ook als het niet je eigen schuld is, kan je toch ongewild slachtoffer worden van een verkeersongeluk. Je blijft na het ongeval dan zitten met een auto met schade. Dit kan lichte blikschade zijn, zodat je er nog mee kan rijden, maar dikwijls gebeuren er ongevallen, waarbij de auto zo behoorlijk in elkaar zit, dat er niet meer mee te rijden is. Met je eigen auto is dat al heel vervelend, maar wanneer het met je bedrijfsauto gebeurt al helemaal. Waarschijnlijk zitten er klanten, partners of collega’s op je te wachten. Hoe los je dit op?

Het schadebedrag bepalen

Wanneer je bedrijfsauto schade heeft, komt de vraag boven, wat er mee te doen? Het hangt allemaal af hoe groot de schade is. Heb je een auto die echt total loss is verklaard, dan is de schade zo groot, dat je er niet meer mee kan rijden. Een total loss auto wordt ook wel een sloopauto genoemd. En dat is dan vaak ook het enige wat je ermee kan doen: naar de sloop. Heb je een auto met schade, dan moet je bepalen hoe groot de schade is. Schade kan zijn: deuken, krassen of ruitschade. Het beste is als je ermee naar een schadeherstelbedrijf gaat, die een schaderapport kan opstellen. Voor dit schaderapport wordt vaak wel kosten in rekening gebracht, dat weer in mindering gebracht wordt als je besluit je schade daar ook te herstellen. Met dit schaderapport kan je bepalen of dit bedrag lager is dan de dagwaarde de dagwaarde. Is dit het geval, dan kan je ervoor kiezen de auto te laten herstellen of te verkopen. Mocht de schade beperkt blijven tot enkele krassen, dan is het aan te raden gewoon de auto te blijven rijden. Dit bespaart niet alleen aanzienlijk veel kosten voor de auto zelf, maar ook kan je bedrijf gewoon blijven draaien.

Hoe te verkopen

Er zijn speciale bedrijven die schadeauto’s opkopen. Vaak hebben die een contract met een schadeherstelbedrijf, zodat zij met flinke kortingen auto’s kunnen laten herstellen. Je kan er ook voor kiezen om zelf je schadeauto te verkopen via bijvoorbeeld een advertentie op internet, maar de kans dat kopers toch een werkende auto verwachten en hiervoor bij je terug komen, is aanwezig. Een schadeauto zelf verkopen kan dus wel wat lastiger zijn en vaak krijg je dan weer aanbiedingen van sloopbedrijven of autoveilingen die de auto wel willen opkopen. Hoe je de auto ook gaat verkopen, zorg altijd dat je het schadebedrag goed inschat, zodat je nog zoveel mogelijk voor je auto terug kan krijgen. Dus, na een ongelukje tijdens werktijd je schadeauto verkopen? Ga voor gemak en service, waardoor jij je gewoon bezig kan houden met belangrijkere zaken!

Deel dit artikel op social media!

One Response to Schade gereden met je bedrijfsauto?

  1. auto blogger says:

    Geweldig artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *