zorgen voor meer efficiente als zzp-er

De efficiëntie in je bedrijf vergroten

Published On 22 december 2017 | By Roeland van Poorten | Financieel

Het is voor een zelfstandig ondernemer belangrijk dat hij dynamisch is en met verschillende factoren rekening kan houden. Het is voor ondernemers belangrijk om winstgevendheid als uitganspunt te hebben, maar dit is maar een minuscuul onderdeel van alle taken en verantwoordelijkheden van een zelfstandige ondernemer. Je moet stil staan bij tevreden personeel, goede bedrijfsprocessen, vrijwel alle stakeholders, maatschappelijk verantwoord ondernemen, en public relations. Dit zijn maar losse woorden, maar hier gaat belachelijk veel tijd en geld in zitten. Hoe zorg je ervoor dat je als zelfstand ondernemer dat jij je richt op de juiste taken en je niet bezig houdt met irrelevante onderdelen?

Zelfstandig ondernemer

Het is belangrijk dat je als ondernemer een onderscheid kan maken tussen alles wat dringend is en wat belangrijk is. Een goed uitgangspunt is dat de klant altijd koning is. Wanneer klanten klachten hebben of suggesties aandragen, is het van belang om dit serieus te nemen en snel op te pakken. Op deze manier bouw je een loyaal klantenbestand op.  Ook is het belangrijk dat je altijd opzoek bent naar efficiëntie. Hoe kan ik de processen in mijn bedrijf perfectioneren om ervoor te zorgen dat het sneller gaat en minder geld kost. Alles wat minder tijd kost, kost minder geld.

Werk uitbesteden aan derde partijen

Om dit te realiseren moet je werk uit handen durven te geven. Er zijn bedrijven die zich speciaal richten op onderdelen waar jij geen of minder verstand van hebt en waar je je misschien ook helemaal niet in verdiepen wilt. Als je een eigen restaurant hebt slacht je niet je eigen koe. Dit is natuurlijk een voorbeeld, maar ik denk dat je begrijpt wat ik bedoel.

De werkzaamheden die je uit kan besteden zijn veel breder dan je waarschijnlijk denkt. Het is bijvoorbeeld makkelijk om de urenadministratie uit te besteden met behulp van een urenregistratie app. Door hier gebruik van te maken heb zowel jij als je personeel een duidelijk inzicht de uren die zij gemaakt hebben. Problemen kunnen zo snel worden geconstateerd en worden verholpen. Dit is natuurlijk nog maar een voorbeeld. Je kan vrijwel iedere proces uitbesteden. Van administratie tot online marketing, niets is te gek. Je moet alleen weten waar je minder verstand van hebt en wat het grootste invloed heeft op de efficiëntie van je corebusiness. Wanneer je de samenwerking met een andere partij vertrouwt zal dit je enorm veel tijd en geld besparen. Dit zal de efficiëntie van je bedrijf vergroten.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *