Hoe kan je het best je kantoor herinrichten?

5 designer tips voor de inrichting van het kantoor

Published On 15 mei 2020 | By stage 2bfound | Overig

Ook op kantoor is er veel veranderd. Het draait erom de werknemers zich thuis te laten voelen in de kantoorruimte en ook gasten een goede indruk te geven van jouw bedrijf. Dat hoeft niet moeilijk te zijn en ook niet enorm kostbaar. Lees de onderstaande designertips bijvoorbeeld eens.

1. Transparantie en elegantie

De tijd van dikke scheidingswanden of cubicles is voorbij. In het moderne kantoor kies je voor glas. Met glas creëer je het gevoel van openheid terwijl er toch voor privacy wordt gezorgd op een werkplek. Met glasplaten kan je spelen met de inrichting en tegelijkertijd zorgen voor transparantie. Een elegant kantoor heeft vandaag de dag veel glas.

2. Optimale verlichting

Goede verlichting zorgt voor extra productiviteit en bevordert de gezondheid. Daglicht is in principe ideaal maar niet altijd mogelijk in een kantooromgeving. Dat betekent echter niet dat je in de huidige tijd dan maar voor TL moet kiezen. Er zijn veel betere en mooiere opties. LED-panelen bieden voldoende licht en de ‘flikkering’ van de TL-buis in niet aanwezig. In een systeemplafond zijn de LED-panelen eenvoudig aan te brengen en bieden ze een elegante aanblik. Goedkope LED-panelen vind je bijvoorbeeld bij een specialist zoals lampdirect.nl. Informeer ook eens naar de economische voordelen van LED.

3. Een groen kantoor

Bloemen en planten horen op ieder kantoor. Ze zorgen voor vrolijkheid en dragen bij aan een betere luchtkwaliteit. Het is daarbij dan wel van belang dat er gezorgd wordt voor deze groene accenten anders heeft het eerder een negatief effect. Maar ‘go green’ betekent meer nu een groot deel van de werknemers het belang van maatregelen voor het milieu inziet. Ga op kantoor ook voor:

  • duurzame kantoor artikelen zoals gerecycled papier
  • minder printen
  • koffie en thee van een eerlijk karakter, denk aan EKO of UTZ kenmerk
  • gewoon het licht uitdoen als je weggaat
  • zuinig zijn met computers en andere zaken waar eindige grondstoffen in worden gebruikt.

4. Flexibele werkplekken

Bij multinationals zoals Unilever en Google hebben ze het al begrepen. In het moderne kantoor gaat het er niet om dat er voor iedereen een vaste werkplek is, maar dat er verschillende werkplekken zijn om het werk te kunnen doen. Denk hierbij aan het volgende:

  • goed kunnen focussen en concentreren in gezelschap
  • een ruimte om je even volledig te kunnen afsluiten en waar je niet gestoord wordt
  • een ruimte die ingericht is om efficiënt te kunnen vergaderen
  • even kunnen relaxen hoort er ook bij
  • creativiteit stimuleren vraagt een speciale ruimte

Het is de bedoeling om met deze flexibele werkplekken een kantoorinrichting aan te bieden die stimulerend is en daardoor de productiviteit verhoogt.

5. De persoonlijke touch

Een kantoorruimte die gevuld is met persoonlijke zaken zoals foto’s en andere items is uit de tijd. Het biedt te veel afleiding en beperkt de binding met collega’s. Maar een kantoor zonder een persoonlijke touch mist karakter. Het is onmogelijk om dit in strakke regels vast te leggen, maar goed voorbeeld van het management doet volgen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *