projectinrinchting

Projectinrichting door een professional

Published On 15 april 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Of je nu je eigen bedrijf bent begonnen, manager bent bij een grote onderneming óf van de directie de taak hebt gekregen voor een nieuwe inrichting van het kantoor: een kantoor inrichten is een uitdaging. Niet alleen omdat dit veel tijd en energie in beslag neemt, maar ook omdat er veel extra ruimten en factoren bij komen kijken. Projectinrichting door een professional neemt iedere ruimte en factor uit handen. Zelfs als je hier zelf nog niet over na hebt gedacht.

Wat er bij komt kijken

Bij het stylen en inrichten van een kantoor komt dus veel kijken. Professionals noemen het daarom vaak niet alleen meer kantoorinrichting, maar volledige projectinrichting. Ten eerste gaat het namelijk niet alleen om het kantoor, maar ook gezamenlijke ruimtes, vergaderzalen, kantines, etc. Daarnaast denken mensen bij het inrichten van een kantoor meestal alleen aan het meubilair: bureaus, stoelen, kasten en hooguit een lamp en plantenbak. Projectinrichting gaat echter wel verder dan dat.

Projectinrichting door een professional

Wanneer je het inrichten van je kantoor én andere ruimtes uitbesteed aan een projectinrichter, is het belangrijk om het samen te doen. Het is namelijk geen goed idee om kantoorinrichting volledig uit te besteden. De kern is het samen doen, samen plannen en samen tevreden zijn over het eindresultaat. Jullie hebben namelijk allebei hetzelfde doel: een inspirerende, efficiënte en gezellige werkplek voor alle collega’s.

Meer dan inrichting

Projectinrichting gaat verder dan een kantoor inrichten alleen. Wist je namelijk dat de professionals ook rekening houden met arbodeskundig advies? Zo worden er geen hippe willekeurige bureaustoelen gekocht, maar wordt er bij zitoplossingen goed nagedacht over de veiligheid en gezondheid. De arbo normeringen en ergonomische richtlijnen worden al meegenomen in de planning en ontwerpen. Via een positieve invloed op het ziekteverzuim, retentie van personeel en het rendement, is dit ook alleen maar positief voor de algehele sfeer in het nieuwe kantoor.

Wat neemt een projectinrichter uit handen?

Een projectinrichter neemt de planning, het ontwerp, de uitvoering én de oplevering uit handen. Wat valt hier precies onder? De professional inventariseert de gehele werkplek door middel van een scan. Hiermee wordt informatie verzameld, zoals de eisen, voorkeuren en het budget. Hiernaast wordt er ook gedacht aan vloeren, raambekleding en verlichting. Na de schets en het ontwerp wordt er gewerkt aan de realisatie. Hierbij wordt het materiaal en kleuradvies meegenomen. Wanneer de basis staat, helpt de projectinrichter zelfs bij de werkplekbekabeling, waardoor iedereen aan de slag kan.

Dus, of het gaat om een volledig nieuw kantoor of een re-styling: kantoorinrichting regel je niet zomaar. Wanneer je de eerste stappen wil zetten en de gehele inrichting  inclusief het plannen en klussen uit handen durft te geven, kies dan voor professionele projectinrichting.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *