kantoor een boost geven

4 inspiraties om het kantoor een boost te geven

Published On 3 januari 2019 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Het kantoor is een ruimte waarin we veel tijd spenderen. Logisch dat je deze ruimte op zo’n manier wilt inrichten dat het personeel er zich zoveel mogelijk thuis voelt. In dit artikel bespreken wij 4 inspiraties waarmee een boost aan het kantoor gegeven kan worden. Van het laten aanleggen van een bamboevloer (kan het nóg huiselijker?) tot het zorgen voor een whiteboard (er moet tenslotte ook gewerkt worden).

1. Laat een bamboevloer aanleggen

Een van onze eerste inspiraties om het kantoor een boost te geven, heeft te maken met een bamboevloer. We horen je denken: waarom een bamboevloer? Welnu, om meerdere redenen. Bamboe behoort als grassoort tot een volwaardig alternatief voor de meer traditionele houtsoorten. Met een slijtvaste beschermlaag is een bamboevloer uitermate geschikt voor het intensief belopen van ruimtes (zoals op kantoor) en vergt deze weinig onderhoud (handig voor op kantoor). Bamboe is zeer hard, duurzaam en stabiel. Daarnaast krimpt het bijna niet en zet deze niet snel uit. Daarmee is de werking van het hout gering en is een bamboevloer ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld vloerwarming- of koelingssystemen (eveneens handig voor op kantoor). Bamboe is een grassoort dat in slechts 5 jaar “verhout” en dan al oogstrijp is. Daarmee is een bamboevloer ook een ecologisch verantwoord product. Als dat geen boost aan het kantoor (en het personeel) geeft!

2. Zorg voor een pingpongtafel

Een andere inspiratie voor de werkplek die wij graag met je willen delen, is: zorg voor een pingpongtafel. Hoewel een mogelijke gedachte van je kan zijn dat dit contraproductief werkt, kan door ons ook het tegendeel worden bewezen. Een pingpongtafel op kantoor kan de productiviteit en het strategisch denken namelijk een boost geven. Wanneer je het personeel iedere dag de kans geeft om 15 minuten te pingpongen, zal je merken dat het hun concentratie verhoogt en het hun focus laat behouden (wanneer je ze laat pingpongen tijdens de lunchpauze). Daarnaast is pingpongen een fantastische manier om te ontspannen van stress en om de relaties tussen het personeel onderling (en met de baas) te verbeteren.

3. Investeer in de juiste technologie

Door te investeren in de juiste technologie kun je het kantoor helemaal van nu maken en een boost geven. Denk hierbij aan computers, laptops, smartboards en alles wat nodig is om de dagelijkse werkzaamheden zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Zo verzorg je niet alleen een stukje professionaliteit en uitstraling, je geeft ook een signaal af naar de buitenwereld dat alles goed geregeld is. Let er wel op dat de investering die hierin gedaan wordt noodzakelijk is en niet puur met uitstraling te maken heeft.

4. Zorg voor een whiteboard

Wanneer je op zoek bent naar een ruimte die een inspiratie vormt voor creativiteit, raden wij je aan om een muur in bijvoorbeeld de kantine of een andere ruimte te verven met gespecialiseerde whiteboardverf, om daar vervolgens de brainstormsessies te houden. Want de gedachte aan ‘met z’n allen rondom de vergadertafel zitten in een stoffige kamer om te brainstormen’ doet ons energieniveau al flink dalen. Door gebruik te maken van een whiteboard kan het personeel ideeën bekijken die al besproken zijn en inspiratie opdoen voor nieuwe ideeën. Daarnaast zorgt een whiteboard ervoor dat het personeel hun creatieve kant kan laten zien en dat het deze met andere kan delen.

Het hoeft niet groot te zijn. Met een luxe koffiezetapparaat of een aquarium lukt het ook al. Wat doe jij om het kantoor een boost te geven?

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *