bedrijfswagen met schade laten maken of verkopen

Bedrijfswagen met schade doorverkopen of repareren?

Published On 11 oktober 2017 | By Roeland van Poorten | Financieel

Heb je een bedrijfswagen en is er sprake van ernstige schade? Dan twijfel je waarschijnlijk tussen het repareren of doorverkopen van de auto. Zeker wanneer er bijvoorbeeld schade aan de motor is kunnen reparaties behoorlijk in de papieren lopen en is doorverkopen vaak een betere optie. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: bedrijfswagen met schade doorverkopen of repareren? Zo ontdek je wat er zoal mogelijk is en op welke manier je kunt beslissen wat jouw beste optie is. Uiteraard doe je er verstandig aan om alle mogelijkheden naast elkaar te zetten en vervolgens een keuze te maken. Voor iedere situatie geldt een andere oplossing.

Kapotte bedrijfswagen verkopen

Als een bedrijfswagen kapot is kun je kiezen voor het repareren of doorverkopen van deze wagen. Gaat het niet om een ernstig mankement? Dan kan er eventueel mee worden doorgereden. Wanneer er voor herstel gekozen wordt kun je dit vaak met verzekeringsgeld oplossen of is het prima om dit uit eigen zak te betalen. Toch kan dit soort schade voor een ernstige kostenpost zorgen, in dat geval zoek je naar nieuwe mogelijkheden. Bij ingrijpende mankementen (zoals een kapotte motor) wordt vaker gekozen voor de verkoop. Dit is vaak een stuk eenvoudiger en loont zelfs beter dan wanneer er eerst gerepareerd en vervolgens verkocht wordt.

Bedrijfswagen met defect aan de motor verkopen

Overweeg je jouw auto met kapotte motor te verkopen? Wanneer je jouw bedrijfswagen niet gaat repareren en liever doorverkoopt is het raadzaam dit aan specialistische opkoper over te laten. Een specialistische opkoper kan het gemakkelijkst bepalen wat jouw bedrijfswagen waard is, jouw wagen vervolgens repareren en daarna doorverkopen. Ontbreekt deze kennis? Dan wordt er bij schade aan bijvoorbeeld de motor berekend wat het vervangen van de volledige motor kost en wordt er een te laag bod gedaan.

Een specialistische opkoper kan precies zien wat er aan de hand is en snel inschatten wat het juiste bod voor jouw wagen is. Veel handelaren of autodealers zijn niet gespecialiseerd in ernstige mankementen en brengen daardoor een te laag bod uit. Wanneer het gaat om merken als Audi, BMW of Mercedes kan dit al snel oplopen tot in de duizenden euro’s. Zeker als het om een jong model gaat!

Conclusie: als je een auto met defect aan de motor wilt verkopen is het belangrijk dat er gekozen wordt voor een specialist. Deze kan het best inschatten wat het repareren van deze schade kost en op basis daarvan het hoogste bedrag voor jouw bedrijfswagen bieden.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *