een bedrijfsuitje organiseren

Zo til je jouw bedrijfsuitje naar een hoger niveau – 3 tips!

Published On 9 maart 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Personeel

Veel bedrijven kiezen ervoor om jaarlijks hun personeel extra te bedanken voor hun inzet. Vaak gebeurt dit in de vorm van een bedrijfsuitje. Lekker uiteten gaan, een dagje weg of zelfs een geheel verzorgd weekendje wintersport. Bedrijven kunnen het zo gek maken als ze zelf willen. Heeft jouw bedrijf financieel niet de mogelijkheid om het jaarlijkse uitje te upgraden naar een complete vakantie? Dan zijn er uiteraard nog veel andere tips die je kunnen helpen om het uitje nog leuker te maken!

1. Gezamenlijk eten

Kies je voor een actief bedrijfsuitje? Bijvoorbeeld een dagje mountainbiken in de bossen of een cursus zeilen, zorg er dan voor dat je gezamenlijk wat gaat eten. Dit kan tussendoor maar natuurlijk ook als afsluiting. Een gezamenlijke maaltijd brengt je dichter bij elkaar en is naast gezellig ook erg nuttig. Want vanzelfsprekend trapt niemand op een mountainbike zestig kilometer weg op vier boterhammen en een glaasje water. Hoe je die maaltijd verzorgt? Dat is aan jullie, organiseer bijvoorbeeld een barbecue of een picknick in ‘American style‘ waarbij iedereen iets maakt en meeneemt. Je zult zien dit werkt!

2. Leg jullie momenten vast

Een andere manier om jullie jaarlijkse bedrijfsuitje nog onvergetelijker te maken, is door alles vast te leggen. Zorg voor een goede sfeerimpressie gedurende de dag door allerlei foto’s en video’s te maken. Naast dat je hier waarschijnlijk flink om kan lachen, kun je zo ook een leuke herinnering van jullie uitje maken. Bijvoorbeeld met het maken van een collage. Ook kun je een fotohokje huren om de dag op originele wijze vast te leggen. Hiermee kun je leuke selfies maken op een snelle en laagdrempelige manier!

3. Gooi het over een andere boeg!

Wil je jullie bedrijfsuitje liever eens op een hele andere manier vieren? Denk dan out of the box. Hierbij kan het helpen om vooraf met je collega’s en leidinggevenden te overleggen. Laat iedereen een suggestie doen en kies vervolg de suggestie met het meeste draagvlak. Grote kans dat jullie iets kiezen waar veel mensen nooit bij stilstaan. Vind je het lastig om een leuk bedrijfsuitje te plannen? Dan kan een gespecialiseerd bureau je vast uit de brand helpen met de organisatie. Bijvoorbeeld door te gaan skydiven of een dagje weg te organiseren met allerlei opdrachten in het kader van teambuilding!

Een leuk dagje weg organiseren binnen een bedrijf is vaak leuker dan je denkt! Bekijk daarom welke mogelijkheden er zijn en meldt je aan om te helpen bij de organisatie. Zo weet je zeker dat je jullie bedrijfsuitje nog leuker maakt en zorg je voor een onvergetelijke dag!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *