ondernemer zakelijke rekening

Wat zijn de voordelen van een zakelijke rekening voor een ondernemer?

Published On 10 januari 2019 | By Roeland van Poorten | Financieel

Ga je jouw eigen bedrijf beginnen maar twijfel je nog over een zakelijke rekening? Begrijpelijk want er zitten extra kosten verbonden aan een zakelijke rekening. Maar er zijn ook veel voordelen van een zakelijke rekening. De belangrijkste daarvan gaan we in dit artikel met je doornemen.

Hou je financiën overzichtelijk

Gebruik je nu nog je persoonlijke rekening voor je onderneming? Dan word je waarschijnlijk helemaal gek van je chaotische afschriften overzicht. Iedere maand is het weer een hele opgave om je persoonlijke uitgaves te onderscheiden van de zakelijke investeringen.

Een van de belangrijke voordelen van een zakelijk rekening bij bunq bijvoorbeeld is dat je heel makkelijk je werk en privé gescheiden houden. Zo kan je de financiën van je bedrijf overzichtelijk houden, zonder dat je persoonlijke uitgaves er tussendoor verschijnen. Naast dit voordeel ziet een zakelijke rekening er ook een stuk professioneler uit dan een persoonlijke rekening. Je kan namelijk op de factuur een rekeningnummer vermelden met de naam van jouw bedrijf.

Een zakelijke rekening openen is zo gepiept

Nu hoor ik je al denken: ‘helemaal naar een kantoor om een rekening te openen. Vervolgens twee weken wachten en een hoop papierwerk. Daar heb ik helemaal geen tijd voor.’ Het is volkomen begrijpelijk dat je als ondernemer niet teveel tijd wilt kwijt zijn aan het regelen van je bankzaken. Maar er zijn banken waarbij je helemaal zelf binnen vijf minuten een zakelijke rekening kan openen. Bij bunq bijvoorbeeld. In tegenstelling tot veel andere banken gaat de registratie volledig via je telefoon. Zo kan je dus zelf een handig moment kiezen om de zakelijke rekening van bunq te openen. Je hebt alleen de app en je ID kaart nodig. Geen papierwerk, geen kantoorbezoeken en geen wachtrijen. Het openen van je nieuwe rekening is letterlijk zo gepiept.

Budgetteren kun je leren

Je financiën overzichtelijk houden kan een hele uitdaging zijn. Vooral je uitgaves gestructureerd houden is een voor veel ondernemers een uitdaging. Want hoe weet je hoeveel je mag uitgeven voor bijvoorbeeld een nieuwe laptop? Bij bunq is er de mogelijkheid om tot 25 rekeningen naast elkaar te openen, zonder extra kosten. Heel handig om te sparen en om je budgetten kloppend te houden. Denk aan een aparte rekening voor personeelsuitgaven, kantoorartikelen, vaste lasten. In de app is een nieuwe rekening in een paar seconden geopend en klaar voor gebruik. En wil je een rekening weer opzeggen, dan gaat dat net zo makkelijk in diezelfde app. Zo kan je dus heel gemakkelijk je financiële potjes beheren.

Realtime boekhouden neemt nog meer zorg weg

Niemand ondernemer geworden omdat hij de boekhouding doen een leuke klus vindt. Een zakelijke rekening maakt het mogelijk om deze aan je online boekhouding te koppelen. Bunq heeft een open API waardoor diverse accountancy software samenwerken met deze zakelijke rekeningen. Zo worden al je transacties direct verwerkt in je e-boekhouding. Je hoeft niet meer handmatig je boekhouding bij te werken. Je belastingaangifte regelen was nog nooit zo gemakkelijk.

Beginnen met ondernemen

Wil jij een nieuwe onderneming starten maar weet je niet goed waar te beginnen. Er is een handige checklist voor het starten van je bedrijf beschikbaar die je daarbij kan helpen. Zo wordt puntsgewijs met je doorgenomen waar je aan moet denken bij het starten van je eigen zaak.

Deel dit artikel op social media!

One Response to Wat zijn de voordelen van een zakelijke rekening voor een ondernemer?

  1. peter boekhouding-zzp says:

    Eens. mijn eerste advies is open een aparte bankrekening voor je zaak. Dit mag van mij ook een loze tweede privérekening zijn, die je alleen zakelijk gaat gebruiken. Zoals gezegd overzicht van omzet en kosten. Elke maand bedrag x overmaken naar privé. Betaal uw privé-uitgaven (loterij, huur) van privérekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *