sinterklaas op kantoor

De do’s en dont’s bij het organiseren van een Sinterklaasfeest op werk

Published On 30 augustus 2019 | By Nathalie Brouwers | Personeel

De goedheiligman voorbij laten gaan zonder er een feest van te maken is zonde, dus ook voor jouw werknemers of collega’s moet je eigenlijk wel een Sinterklaasfeest geven. Met deze do’s en don’ts geef jij een onvergetelijk Sinterklaasfeest.

Do’s

Huur een Sinterklaas en Pieten in

Ja, het is lekker goedkoop om een aantal van je werknemers zich te laten verkleden tot de Sint en zijn Pietermannen, maar eigenlijk is het veel leuker als die werknemers ook gewoon mee kunnen doen. Daarnaast hoef je verder alleen de cadeau’s te regelen, de rest wordt al voor je gedaan. Dus: huur een Sinterklaas en je hoeft verder (bijna) niets meer te doen.

Nodig de kinderen uit

Sinterklaas is toch echt een kinderfeest, dus het is leuk om de kinderen van jouw werknemers ook uit te nodigen. Zorg dat er wat kleine cadeautjes voor ze zijn, zodat ook zij wat kunnen uitpakken. Als je van tevoren nog surprises en gedichten wilt doen kan dat natuurlijk nog gewoon, dit kun je van tevoren of achteraf doen. Een goed idee als er maar een paar kinderen komen: zorg dat er één iemand is die even voor kinderopvang kan spelen. 

Zorg voor lekker snoepgoed en andere hapjes

Als het Sinterklaasfeest een avondvullend programma is na een lange werkdag, zal niemand het overleven op alleen wat marsepein en kruidnoten. Zorg daarom niet alleen voor lekker strooigoed, maar ook voor een uitgebreide hapjestafel en andere snacks. Een uitgebreid diner is niet nodig, zolang de feestbeesten maar continu eten kunnen pakken.

Don’ts

Geef niet alleen de kinderen cadeaus

Hartstikke leuk dat de kinderen er zijn en cadeautjes krijgen, maar als alleen zij wat krijgen zullen je werknemers niet heel blij zijn. Je kunt je waardering uiten door mooie cadeaus te geven. Als je een groot bedrijf hebt kun je waarschijnlijk niet voor iedereen een persoonlijk cadeau geven, maar je kunt wel een origineel relatiegeschenk geven. Ook kun je ervoor kiezen om lootjes te trekken en de werknemers elkaar wat te geven. Zo kan iedereen een verlanglijstje opstellen en zijn ze hartstikke blij met de cadeaus. Voor kleine bedrijven is het leuk om iedereen ook een ietwat gemeen gedicht te laten schrijven voor de ander.

Serveer niet alleen frisdrank

Zelfs als er kinderen bij lopen is het niet leuk om helemaal geen alcohol te serveren. Je wilt niet dat werknemers hartstikke dronken zijn natuurlijk, maar een paar biertjes en wijntjes kunnen geen kwaad. Zorg daarom dus voor wat kratten bier, wat flessen wijn en natuurlijk ook gewoon frisdrank en sapjes. Zo is er voor iedereen wat en maken jullie er samen een gezellige avond van!

Deel dit artikel op social media!

One Response to De do’s en dont’s bij het organiseren van een Sinterklaasfeest op werk

  1. Gezond blogger says:

    Ziet er gezond uit,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *