checklist personeelsfeest organiseren

Checklist voor het organiseren van een spetterend personeelsfeest

Published On 5 september 2019 | By Roeland van Poorten | Personeel

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse personeelsfeest? Dan wil je natuurlijk dat het een memorabel evenement wordt waar iedereen het nog lange tijd over heeft. Maar een personeelsfeest organiseren, hoe pak je dat eigenlijk aan? Ben jij ook zo iemand die graag vooraf duidelijk heeft hoe de boel aan te pakken? Met deze checklist voor het organiseren van een spetterend bedrijfsfeest kom jij goed beslagen ten ijs en organiseer je een feest dat iedereen nog lang zal heugen!

1. De locatie

Het allerbelangrijkst is dat je de locatie op orde hebt. Of je nou besluit het personeelsfeest binnen de muren van het eigen pand te organiseren of het hele evenement te verplaatsen naar een externe locatie, zorg dat de locatie goed bereikbaar is, dat er voldoende parkeergelegenheid is en dat het een toegankelijke locatie is. Ook bij slecht weer en in het donker moet iedereen goed van en naar het feest kunnen komen. Zorg voor leuke aankleding, een paar parelmoer ballonnen en wat leuke verlichting maken een locatie al snel feestelijk en dat zorgt dat iedereen gelijk bij binnenkomst in de juiste stemming is.

2. Eten en drinken

Misschien voor de feestgangers wel het belangrijkste: de inwendige mens. Heb jij als organisatie de hapjes en drankjes niet op orde, dan zal iedereen zich dat nog lang herinneren. Onderzoek daarom de 5 populaire drankjes om te schenken tijdens het bedrijfsfeest en hou je intensief bezig met de catering. Je kunt ervoor kiezen zelf eten en drinken te regelen, maar het is natuurlijk net zo makkelijk om de faciliteiten van de locatie te gebruiken of een extern bedrijf in te huren om het voor je te regelen.

3. Activiteiten

Als je iedereen een beetje in beweging wilt krijgen en wilt zorgen dat mensen niet statisch een paar uur achter elkaar op een stoel blijven zitten, dan moet je zorgen voor activiteiten. Dat hoeft niets ingewikkelds te zijn, maar dat kan natuurlijk wel. Wellicht leent het personeelsbestand zich voor een sportieve activiteit, maar ook een simpel rondje ‘casinospelletjes’ kan al heel veel lol opleveren. Hou rekening met de leeftijd en interesses van je publiek om te zorgen dat het voor iedereen leuk blijft.

Je ziet het, een personeelsfeest organiseren kan een flinke klus lijken, maar het valt best mee. Zie je het toch niet zitten? Laat professionals jouw personeelsfeest organiseren! Dan weet je zeker dat alles tot in de puntjes is geregeld en kun jij zelf ook lekker genieten van het feest. Check het budget en leef je uit. Maak er in elk geval een memorabel feest van!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *