Hollands relatiegeschenk

De leukste typisch Hollandse relatiegeschenken

Published On 30 maart 2018 | By Roeland van Poorten | Marketing

Een relatiegeschenk deel je uit aan (potentiële) klanten met de gedachte dat jouw bedrijf in het geheugen van deze persoon zal blijven hangen. Daarom is het leuk om iets te geven waar de ontvanger echt iets aan heeft, zodat het geschenk gebruikt of bewaard wordt. Wanneer je op een evenement staat in het buitenland, of veel met buitenlandse klanten te maken hebt, kan het een extra verrassing zijn om een relatiegeschenk te geven die typisch Hollands is. Wat vindt men leuk om te krijgen en wat is écht Hollands? Dit artikel geeft je enkele voorbeelden van typisch Hollandse relatiegeschenken.

1. Klompen

Vraag je aan iemand in het buitenland waar ze aan moeten denken bij Nederland, is het antwoord vaak één van de volgende dingen: tulpen, molens en klompen. Een leuk, klein, geschenk om weg te geven zijn klompjes als sleutelhanger. Het is goed aan de sleutelbos te doen, niet te groot, en daardoor erg gemakkelijk in gebruik te nemen. Sleutelhangers zijn leuk om als geschenk weg te geven. Daarnaast hoeft een cadeautje niet altijd duur te zijn, een kleiner en goedkoper relatiegeschenk wordt ook gewaardeerd. Het gaat om het gebaar!

2. Stroopwafels in blik

Stroopwafels zijn oer-Hollands. Iedereen vindt ze lekker en vindt het leuk om ze cadeau te krijgen. Je kunt ervoor kiezen een blik te bedrukken met jouw bedrijfslogo erop en een leuke, pakkende, slogan. Grote kans dat het vol trots in de keuken wordt gezet om als koekblik te gebruiken.

3. Kaas

‘Gouda’s Glorie’. Zelfs in Amerika zijn de Nederlandse kazen goed bekend. Een lekkere kaasplank of een groot stuk kaas is niet direct een product waar je aan denkt bij een relatiegeschenk, maar het is wel een typisch Hollands geschenk. Het is niet altijd goed houdbaar, dus je moet rekening houden met de hoeveelheid die je bestelt en wanneer je het inzet als relatiegeschenk. Wellicht leuk te combineren met een lekkere rode wijn of een bijzondere kaasplank. Dan is het bijna zeker dat jouw relatiegeschenk wordt gebruikt bij de eerstvolgende verjaardag.

4. Oudhollands snoep

Een lekker pakket oudhollands snoep is leuk om als relatiegeschenk weg te geven. Zeker in een weckpot doet het oer-Hollands aan. Kaneelstokjes, kersenstokjes, schoolkrijtjes en boterbabbelaars horen in zo’n pakket zeker thuis. Combineer een weckpot met een etiket er omheen waarop het bedrijfslogo opstaat en wellicht nog meer informatie wat je wilt delen.

Of je nu relatiegeschenken uitdeelt aan Nederlanders of aan mensen in het buitenland, typisch Hollandse producten doen het goed en zijn goed voor het onderhouden van je relatie. Een blijvend relatiegeschenk, zoals een snoeppot of koektrommel, zijn handig om te bedrukken omdat mensen het vaak hergebruiken. Weet jij nog meer voorbeelden van typisch Hollandse producten? Deel ze hieronder!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *