Invloed dat goede koffie heeft op medewerkers

De beste koffiemachine voor op het werk

Published On 25 mei 2020 | By stage 2bfound | Overig

Een kop koffie zorgt ervoor dat je personeel goed opstart. Dat er sociale interactie is endat er meer creativiteit in je bedrijf komt. Kortom: er zijn genoeg voordelen om een lekker bakje te serveren. Dat doe je uiteraard met een goede koffiemachine. Maar hoe vind je nu een goede koffiemachine voor je bedrijf?

Dit is de beste koffiemachine

Hoopte je een merk te vinden van de beste koffiemachine? Dan moeten we je teleurstellen. Er is namelijk niet een machine die geschikt is voor ieder bedrijf. Wat de beste koffiemachine is, verschilt per organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een machine met verschillende soorten koffie, of met een beperkte keuze.

Een groot bedrijf heeft vanzelfsprekend een andere machine nodig dan een klein bedrijf. Je doet er dus goed aan te inventariseren hoeveel mensen gebruik gaan maken van de machine. En wordt er de hele dag door koffie gedronken, of alleen op piekmomenten? Misschien wil je ook wel de sterkte per kopje koffie zelf kunnen aanpassen. Het zijn allemaal factoren die meewegen in de keuze voor een koffiemachine.

Het verschil met de machine thuis

Misschien zie je als ondernemer niet helemaal het nut van een koffiemachine. Zo’n koffiezetapparaat als je thuis hebt kan toch gewoon voldoen? Maar een koffiehoek op kantoor vraagt echt om een goede machine. Deze machine moet namelijk voor een lange periode een grote groep gebruikers voorzien. Natuurlijk is de kwaliteit van je koffie ook belangrijk: het is je visitekaartje. Vieze koffie wordt vaak gelinkt aan een niet professioneel bedrijf.

Natuurlijk moet de machine ook handig in gebruik zijn. Met de druk op de knop moet het kopje koffie tevoorschijn komen. Je wilt ook dat het onderhoud eenvoudig is. En misschien is het juist wel handig als er af en toe een monteur bij komt kijken: dan heb je er zelf het werk niet van.

De koffiemachine die je thuis gebruikt is dus niet geschikt voor op kantoor. Tenzij je een heel klein bedrijf hebt met maar een aantal medewerkers en een gering aantal bezoekers.

Kiezen voor kwaliteit

Een goede koffiemachine is dus belangrijk. Maar wat stop je erin? Vaak geven medewerkers de voorkeur aan een espressomachine met verse bonen. Instantkoffie wordt vaak niet als smaakvol ervaren.

De machine moet gemakkelijk te bedienen zijn. Iedere medewerker moet zonder al te veel handelingen een eigen kopje koffie kunnen samenstellen. Een niet gebruiksvriendelijke machine levert een hoop frustratie op.

Uiteraard wil je dat je medewerkers tevreden zijn. Niet iedereen wil een koffie zwart drinken en ook niet iedereen is gek op senseo. Daarom is het fijn als er meerdere koffievariaties zien. Nederlanders drinken tegenwoordig ook vaker buiten de deur een kopje koffie en ontdekken allerlei nieuwe smaken. Dan wil je op het werk ook wel eens een avontuurlijke kop koffie proberen. Op BestGekozen.nl vind je de beste koffiemachines.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *