Kantoormeubelen kunnen bijdragen aan een functionele inrichting

3 functionele kantoormeubelen

Published On 16 februari 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Kantoorinrichting is veel belangrijker dan mensen vaak denken. Je bent hier vaak het grootste deel van je week en daarom moet je je wel prettig voelen op kantoor. En dat bereik je grotendeels door de juiste inrichting aan de hand van de juiste kantoormeubelen te kiezen. Daarbij is het belangrijk dat de inrichting er mooi uit ziet en er een prettige sfeer heerst, maar de kantoormeubelen moeten ook functioneel zijn. Hieronder hebben we een aantal functionele kantoormeubelen voor je op een rijtje gezet!

1. Geluiddempende vloer

Een vloer krijgt veel te verduren in een kantoor. Bureaustoelen die heen en weer rollen en veel heen en weer geloop. Daarom is het belangrijk dat een vloer het geluid dempt. Veel kantoren hebben meerdere verdiepingen, en je wilt geen last hebben van geluiden van andere verdiepingen die je storen bij je werkzaamheden. En met al die heen en weer rollende stoelen is een krasvrije vloer ook geen overbodige luxe en zeer de moeite waard om in te investeren. Of je nu eiken vloeren op kantoor hebt liggen of pvc-vloeren, denk dus ook na over de praktische kant van de vloer die je laat leggen!

2. Meubels voor betere akoestiek

We blijven nog even bij het onderwerp geluid. Kantoren die een slechte akoestiek hebben zijn namelijk erg slecht voor de productiviteit van de werknemers. Mensen die werkzaam zijn op kantoren met een slechte akoestiek zijn sneller afgeleid, ervaren meer stress en voelen zich minder op hun gemak op de werkvloer. Een goede akoestiek kan dus helpen om de productiviteit te verbeteren. Daarnaast wil je voorkomen dat mensen vanwege stressklachten moeten verzuimen. Je hebt meerdere meubels die bijdragen aan een goede akoestiek. Denk daarbij aan een akoestische scheidingswand, gordijnen, zachte fauteuils of banken.

3. Zit/sta bureau

Is je kantoor toe aan renovatie? Denk dan ook aan andere bureaus voor alle medewerkers. Eén van de uitdagingen op kantoor is om iedereen productief te houden gedurende de dag. Een zit/sta bureau kan hieraan bijdragen. Een zit/sta bureau voorkomt vervelende pijntjes die je kunnen afleiden van je werk. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat langdurig zitten veel nadelige gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Niet zo gek dat de term ‘zitten is het nieuwe roken’ de afgelopen tijd veelvuldig gebruikt is. Zittend en staand werken afwisselen kan bijdragen aan een gezondere werkplek door meer beweging te stimuleren.

Ga je dus je kantoor opnieuw inrichten of denk je dat er winst valt te behalen op het gebied van functionaliteit? Overweeg bovenstaande meubelen dan eens! Maar er zijn nog veel meer kantoormeubelen die bijdragen aan een prettigere, gezondere en productievere werksfeer!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *