studeren aan het bureau

Voordelen van een sublieme beheersing van de Engelse taal

Published On 19 februari 2018 | By Roeland van Poorten | Overig

Het leren van een extra taal naast je moedertaal kent vele voordelen. Je kunt op vakantie makkelijk uit de voeten in andere landen, je kunt op meer plekken werken en je maakt makkelijker buitenlandse vrienden. Het is dus heel leuk om een nieuwe taal te leren, maar veel van deze voordelen behaal je makkelijk door het beheersen van de Engelse taal. Engels wordt steeds meer gesproken en ook op een steeds hoger niveau. In deze blog leggen wij daarom uit welke voordelen je kunt behalen door een sublieme beheersing van de Engelse taal.

Meer deuren zullen zich voor je openen

Een van de belangrijkste voordelen is natuurlijk dat als je Engels spreekt op hoog niveau, je meer kans maakt op een baan bij internationale bedrijven. Hier ligt het niveau namelijk vaak wat hoger dan je gewend bent. Als je bijvoorbeeld door het volgen van een Business English course kunt aantonen dat dit voor jou geen probleem is, maak je meer kans op een dergelijke baan. Mensen zullen je een ook stuk serieuzer nemen als jouw vocabulaire bovengemiddeld is. Het staat dus mooi op je cv en is zeker iets waarmee je je kunt onderscheiden. De lat komt binnen de huidige arbeidsmarkt komt ook steeds hoger te liggen. Hierdoor kijken werkgevers ook steeds meer wat jij naast je studie allemaal hebt gedaan. Het is daarom zeker geen overbodige luxe om dit extraatje te kunnen laten zien.

Leer sneller

Naast dat je meer kans maakt op de arbeidsmarkt is het meestal ook makkelijker om je op een hoger niveau te ontwikkelen. Binnen veel studies, workshops en cursussen wordt Engels gesproken. Als je de taal beter beheerst zal het dus makkelijker zijn dit onderwijs te begrijpen en kun je de lesstof beter in je opnemen. Ook is het gemakkelijker om mee te doen en vragen te stellen. Op deze manier kun je dus een vliegende start maken en zal je je een stuk sneller ontwikkelen. Onduidelijkheden zullen namelijk minder vaak voorkomen, bij een goede beheersing van de Engelse taal.

Al met al kunnen we dus wel stellen dat het beheersen van de Engelse taal erg belangrijke voordelen met zich meebrengt. Investeer dus in jezelf en probeer meer tijd te steken in het verbeteren van je Engels. Zo zal je niet alleen jezelf overtreffen, maar ook mensen om je heen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, dus bij twijfel: gewoon doen!

Deel dit artikel op social media!

One Response to Voordelen van een sublieme beheersing van de Engelse taal

  1. Bianca says:

    Ik ben ook zeker van mening dat de Engelse taal erg belangrijk is en voordelen met zich meebrengt. Ik ga dan ook binnenkort een cursus zakelijk engels volgen in Rotterdam. Ik ben echt heel benieuwd! Vind het elke keer weer heel wat als ik een taalcursus volg. Wat vinden jullie ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *