relatiegeschenk voor personeel

3 aandachtspunten binnen het bedrijf tijdens de feestdagen

Published On 22 december 2016 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Personeel

Een geschenk geven scoort, ook tijdens de feestdagen. Want wie vindt het nu niet leuk om een cadeautje te ontvangen? Zeker tijdens de feestdagen in de decembermaand vindt iedereen dat fijn. December is tenslotte de maand van presentjes. En het is niet alleen prettig om te ontvangen, het geven van een cadeau geven geeft ook een goed gevoel. Vandaar dat veel ondernemers de decembermaand van oudsher gebruiken om relatiegeschenken te geven.

1. Relatiegeschenk als marketinginstrument

Een cadeau drukt een blijk van waardering uit, zowel aan personeel als relaties. Het maakt de band sterker, het verstevigt de relatie. En dat betaalt zich uiteindelijk weer uit. Gemotiveerde medewerkers zijn bereid net een stapje harder te lopen. Verraste relaties denken aan jouw bedrijf als ze een opdracht hebben of op een andere manier zaken kunnen doen. Als je een geschenk aan je relaties geeft kan dit dus bijdragen aan je ondernemersdoel. December (met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw) is van oudsher een geschikt moment om een cadeau te geven. Als je relaties je geschenk ontvangen is je bedrijf weer onder de aandacht van de ontvanger. Bij potentiële relaties kan het net dat ene zetje zijn, om met jou zaken te gaan doen. En voor de medewerkers creëer je een moment van aandacht, van stilstaan bij hun prestaties.

2. Hoe kies je een goed geschenk?

Als je gaat kijken naar relatiegeschenken is er een keur van artikelen waaruit je kunt kiezen. Kijk in ieder geval altijd naar wat je (onderneming) doet en voor wie het cadeau bedoeld is. Er zijn een aantal dingen waaraan je als ondernemer moet denken, zo is te lezen op Sprout. De ontvanger moet een verband kunnen zien tussen het geschenk en de gever. Als die link minder duidelijk is, kan je er voor kiezen om deze te verduidelijken met een mooie kaart of brief. Op die manier kun je de boodschap benadrukken en je waardering uitspreken. Ook het moment van geven is van belang. Tijdens de decembermaand staat genieten en verwennen centraal. Stem je geschenk daar op af. En zorg dat zichtbaar is van wie het relatiegeschenk is.

3. Waarom alleen tijdens de feestdagen?

Rond de feestdagen in december geven we elkaar de meeste cadeaus. Als je dan geschenken geeft, kan het zijn dat er wat minder aandacht voor is. Dus waarom alleen in december? Je kunt als ondernemer ook bewust de keuze maken om juist op een ander moment je relaties of medewerkers te verrassen. Denk creatief: bijvoorbeeld een leuk vakantiepakket, een mooie picknickmand tijdens de zomermaanden, een paraplu als de herfst begint of een overlevingspakket voor carnaval (dit geldt voor alle bedrijven in het Zuiden). Er zijn momenten genoeg te bedenken met geschenken genoeg!

Succes met het uitzoeken van hét perfecte relatiegeschenk!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *