Voordelen koffieautomaat

De voordelen van een koffieautomaat voor je onderneming

Published On 17 oktober 2019 | By Nathalie Brouwers | Overig

Goede koffie beschikbaar hebben op kantoor heeft vele voordelen. Zo starten werknemers niet alleen lekkerder na een goed kopje koffie, ook klanten die op bezoek zijn zullen het waarderen als ze een kop koffie van goede kwaliteit krijgen. Bovendien zijn de korte momenten bij een koffieautomaat een goede gelegenheid om even bij te kletsen en het contact tussen collega’s te versterken. Een koffieautomaat voor je onderneming aanschaffen is dan ook een goede investering.  

Koffieautomaat voordeel #1 – Snel een kopje koffie

Een goede kop koffie is goed voor de productiviteit van de medewerkers. Dit voordeel wordt natuurlijk wat tenietgedaan als het zetten van ieder kopje koffie veel tijd in beslag neemt. Een koffiezetapparaat zoals een Senseo moet je bijvullen, het apparaat moet opwarmen en ook het koffiezetten zelf duurt vaak lang. Een belangrijk voordeel van een koffieautomaat op kantoor is dan ook dat je met één druk op de knop, supersnel een verse kop koffie zet. Je kan een koffieautomaat kopen, maar het is ook mogelijk om een koffiemachine te leasen. Hierdoor kunnen de medewerkers snel weer aan de slag en raken ze niet uit hun concentratie.

Koffieautomaat voordeel #2 – Keuze uit verschillende soorten

Melk of suiker erin? Het waren vroeger de enige keuzes die je als klant of werknemer had als het op koffie aankwam. Tegenwoordig zijn er echter veel meer lekkere koffievariaties op de markt, die je met een koffieautomaat heel eenvoudig kunt creëren. Geef de klanten van jouw onderneming de kans om te kiezen voor een cappuccino of bijvoorbeeld een lekkere latte macchiato. Wedden dat je klanten dit enorm zullen waarderen?

Koffieautomaat voordeel #3 – Goed kwaliteit koffie

Er gaat niks boven goede koffie op het werk. Iedereen drink het liefst goede koffie van verse bonen en een koffieautomaat maakt dit nog eenvoudiger. Trakteer de klanten en medewerkers van jouw onderneming dan ook op kwaliteitskoffie uit een professionele koffieautomaat. Hierdoor zijn niet alleen de medewerkers meer tevreden, maar krijgen klanten ook een beter beeld van jouw onderneming. Je wilt je klanten immers niet ontvangen met een slap kopje koffie!

Koffieautomaat voordeel #4 – Geen verspilling

Een goede ondernemer doet niet aan verspilling. Wie echter gebruik maakt van een koffiezetapparaat en in de ochtend een grote kan koffiezet, zal vaak koffie moeten weggooien. Koffie wordt immers al snel koud en smaakt daardoor niet meer lekker. Steeds resten koffie moeten weggooien is natuurlijk verspilling en zonde van het geld. Een koffieautomaat op het werk zorgt ervoor dat je altijd verse koffie hebt en nooit een kop koffie hoeft weg te gooien. Je kunt immers op elk gewenst moment voor het juiste aantal personen een heerlijk kopje koffiezetten.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *