personeel werven

3 tips voor het vinden van goed personeel

Published On 20 oktober 2017 | By Roeland van Poorten | Overig

Indien je opzoek bent naar personeel en je hierbij moeite ondervindt kan het langer duren dan gewenst. Nieuw personeel moet aan veel eisen voldoen, naast skills en beschikbaarheid is het bij bedrijven (vooral kleinere ondernemingen) belangrijk dat hij/zij in het team past. Hoe je nieuw personeel vind? Laat je inspireren door onze onderstaande drie tips!

1. Eigen netwerk en personeel

Nieuw personeel kan uit eigen netwerk komen, hiermee is het lijntje korter en kan er goed doorgesproken worden wat de wensen en eisen zijn. Kijk in eigen omgeving wie kanshebbers kunnen zijn en kijk naast je privé leven ook naar personeel dat al werkzaam is binnen het bedrijf. Misschien is er een geschikte kandidaat voor promotie of vind je een werknemer geschikter voor een andere afdeling. Als er niemand geschikt is uit eigen netwerk, dan is er nog de mogelijkheid het via familie, kennissen of vrienden van werknemers en collega’s te proberen. Dit is voornamelijk erg fijn bij: scheepvaart vacatures, fysiotherapeut vacatures en kok vacatures. Hiervoor moet specifieke kennis aanwezig zijn en is het fijn om vooraf te weten hoe iemand dit beroep eerder heeft beoefend.

2. Online media

Zoals bekend is online media in de vorm van social media platformen (Facebook, Instagram en Twitter) en zakelijke platformen zoals LinkedIn, een steeds bekender en groter wordend medium voor het werven van nieuw personeel. Zo kan Facebook je een heel eind vooruit helpen en zijn LinkedIn advertenties een sterk middel om nieuw personeel te werven. Social media sites hebben een groot bereik en bieden je vaak een ruime keuze uit sollicitanten, zo kun jij de perfecte kandidaat selecteren. Bij het online verspreiden van je vacature is het echter van groot belang dat het werknemersprofiel, eisenpakket, wensen en beschikbaarheid duidelijk zijn aangegeven. Omdat er een grote doelgroep bereikt kan worden kan je er zo zelf voor zorgen dat er een waardige selectie kandidaten voorkomt uit je online media zoektocht.

3. Uitzendbureau

Bij het zoeken van nieuw personeel voor een onbepaalde of bepaalde tijd is een uitzendbureau ideaal. Zij zorgen als het ware voor het zoekwerk, mensen met veel ervaring en contracten. Een uitzendbureau kan zeer gericht voor je te werk gaan, waar je zelf misschien geen tijd voor hebt. Een uitzendbureau heeft een uitgebreid netwerk klaarstaan waaruit kandidaten geselecteerd kunnen worden. Zo kan je gemakkelijk nieuw personeel vinden die aan je eisenpakket voldoet en al voorgeselecteerd is.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *