winkelruimte schoon houden

Hoe zorg je voor een makkelijk schoon te maken winkelruimte?

Published On 26 april 2018 | By Roeland van Poorten | Overig

Wanneer je een winkeleigenaar of werkzaam in een winkel bent, kom je er niet onder uit: het schoonhouden van de winkelruimte. Elke dag lopen er mensen in en uit, producten worden uitgestald en je wilt wel in een hygiënische omgeving werken. Wanneer het hieraan schort, kan het ook vieze geuren veroorzaken en dat zal de winkel geen goed doen. Daarnaast ziet een schone winkelruimte er ook voor klanten een stuk aantrekkelijker uit. Ben je op zoek naar tips hoe je een winkelruimte gemakkelijk schoonmaakt? Lees dan verder!

Kies een geschikte vloer

Allereerst is het belangrijk om een geschikte vloer te kiezen. Van vloerbedekking tot gietvloeren, er is genoeg keuze in vloeren. Maar niet alles is even gemakkelijk schoon te maken. Vloerbedekking kan jouw winkel precies de uitstraling geven waarnaar je op zoek bent, het is alleen minder goed schoon te houden en de kans op vlekken is groot. Kies liever voor een gladde vloer, zonder naden. Deze vloer is gemakkelijk te stofzuigen, stoffen en dweilen. Dit resulteert al snel in een schone vloer en geeft een hygiënisch beeld.

Verhoogde stellingkasten

Verhoogde stellingkasten zijn om meerdere redenen effectief om de winkelruimte gemakkelijk schoon te krijgen. Allereerst kun je eronder gemakkelijk schoonmaken omdat het hoger staat. Een dweil of stofzuiger glijdt er  gemakkelijk onder en houdt het stofvrij. Daarnaast zou je ervoor kunnen kiezen de stellingkasten op wieltjes te zetten, zodat ze weg te rijden zijn. Dit maakt het schoonmaken nog gemakkelijker. Een stellingkast zorgt er ook voor dat een winkelruimte er opgeruimder uitziet.

Zeker wanneer je eten en drinken verkoopt is het belangrijk dat er goed schoongemaakt kan worden. Rondslingerend eten kan ervoor zorgen dat er ongedierte op af komt en dat is niet goed voor de status van de winkel. Vorig jaar kwam al in het nieuws dat in veel winkelruimtes de hygiëne te wensen overlaat. Het is daarom extra belangrijk om hierop te letten.

Weinig drempels

Drempels maken het schoonhouden van de vloer niet altijd gemakkelijker. Minder drempels betekent dat je makkelijker kunt vegen in een ruimte. Een andere mogelijkheid is het in gebruik nemen van een robotstofzuiger. Deze stofzuiger pakt elk hoekje zonder dat het je zelf tijd en moeite kost.

Rooster en deurmat

De meeste viezigheid komt binnen vanuit buiten. Modder, blaadjes en water maken een winkelruimte er niet schoner op. Dat dit je winkel binnenkomt kun je voorkomen door een rooster aan de buitenkant van je winkel te plaatsen. Hier kunnen mensen de voeten vast stampen om de eerste viezigheid eraf te halen. Vervolgens zorg je dat er bij binnenkomst een grote deurmat ligt. Deze mat zorgt er ook voor dat eventueel vuil op de mat blijft en niet verder de winkel in komt. Aan het eind van de werkdag kun je de mat even uitkloppen of stofzuigen om deze schoon te krijgen. Scheelt een hoop gedoe!

Een schoon en opgeruimde omgeving zorgt tevens voor een kalm gevoel. Dit wil je zelf, maar natuurlijk ook je klanten overbrengen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *