Zakelijke bespreking

Waarom het slimmer is om onderdelen uit te besteden

Published On 17 april 2019 | By Roeland van Poorten | Financieel

Het is een stijgende trend om in het bedrijfsleven samen te werken met een externe firma om voor bepaalde processen te zorgen in plaats van werknemers en personeel in vaste dienst te nemen. Outsourcing is voor vele ondernemers een hulpmiddel om het bedrijf te laten groeien en geld te bezuinigen. Hieronder enkele tips waarom het soms beter is om sommige onderdelen van je bedrijf zoals assemblage uit handen te geven.

Uitbesteding is vaak kostenbesparend

Soms is het niet winstgevend om bepaalde activiteiten binnen een bedrijf uit te bouwen. Dit kan van toepassing zijn op apparatuur. Een typisch voorbeeld is de uitbreiding van je bedrijf waar je meer assemblage mogelijkheden nodig hebt. Zo is het soms ook het geval dat je simpelweg geen goede bevestigingstechniek in huis hebt. In plaats van een investering kun je een onderneming zoeken die voor jou kostenbesparend de kernactiviteiten wil uitvoeren.

Je kunt je verder concentreren op de hoofdactiviteiten

Een handelsonderneming die gestaag groeit heeft al vlug de neiging om uit te bouwen. Deze uitbreiding kan wegen op menselijke en financiële middelen ten koste van de kernactiviteiten die in feite jouw bedrijf in eerste instantie tot een succes hebben gemaakt. Door bepaalde activiteiten uit te besteden kun je beter opnieuw de focus leggen naar de corebusiness van jouw onderneming.

Outsourcing kan soms seizoensgebonden zijn

Outsourcing kun je seizoensgebonden gebruiken. Stel dat je een boekhoudafdeling hebt die bepaalde periodes weinig om handen heeft. Dan kun je best de administratie seizoensgebonden laten doen. Door deze functie tijdelijk uit te besteden naar behoefte, kun je andere afdelingen beter laten functioneren met eventuele extra mankracht.

Jouw personeel kan zich verder ontwikkelen

Een groot binnengehaald project kan soms competenties vereisen die jouw personeel doodeenvoudig niet bezit. Je werft outsourcing mensen aan die tijdelijk in je onderneming de gespecialiseerde taken op zich nemen. Ondertussen kunnen de werknemers van jouw bedrijf naast hen werken om zich voldoende bij te scholen en de nieuwe vaardigheden aan te leren.

Je kunt het operationele proces onder controle houden

Operaties die kosten veroorzaken en die moeilijk onder controle te houden zijn, kunnen overwogen worden om uit te besteden. Neem bijvoorbeeld een afdeling informatietechnologie die teveel projecten heeft lopen en te weinig mensen aan boord heeft. Een overeenkomst via outsourcing zal het management inlichten waar de prioriteiten en klemtonen moeten worden gelegd zodat je opnieuw controle hebt over de manier van werken.

Ga jij onderdelen uitbesteden?

Hopelijk heb je nu genoeg informatie en argumenten gelezen op de beste beslissing voor jouw bedrijf te maken. Is het slim om ook een externe firma in te huren of is een andere oplossing voor jouw bedrijf beter? Heel veel succes met het maken van de beslissing.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *