waarom online marketing besteden?

3 redenen om voor online marketing te kiezen

Published On 29 juli 2020 | By stage 2bfound | Overig

Als ondernemer ben je iedere dag bezig om je bedrijf te verbeteren. Er gaat geen dag voorbij dat je geen tijd in het optimaliseren van je producten en diensten steekt. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat je bedrijf ook daadwerkelijk door de consument wordt gevonden. En daar ligt direct het grootste probleem. Want hoe zorg je dat je vindbaar bent voor het grote publiek? Dat je de juiste doelgroep kunt aanspreken en een betere concurrentiepositie aanneemt? Met behulp van online marketing natuurlijk! 

Waar veel oudere en grote bedrijven voorheen nog sceptisch waren, moeten zij nu ook wel beamen dat online marketing tegenwoordig gewoon niet meer kan ontbreken in het marketingplan. Alleen traditionele marketingvormen toepassen is gewoon niet meer voldoende. Ben jij beginnend ondernemer? Of zit je al jaren in het vak en wil je simpelweg de groei van het bedrijf verbeteren? Dan kan het zeker geen kwaad om voor online marketing te kiezen. In dit artikel geven we 3 redenen waarom online marketing jouw bedrijf zeker verder kan helpen.

1.    Een veel groter bereik 

Online marketing geeft je direct ontzettend veel mogelijkheden om de klant te bereiken. Met traditionele marketingvormen is het niet mogelijk om continu in contact te staan met de doelgroep. Je bent gelimiteerd in je bereik. Bij online marketing geldt: the sky is the limit. Daarnaast kan je de klant op verschillende tijdstippen bereiken. Of ze nu onderweg zijn met het openbaar vervoer, thuis op de bank hangen of nog even in bed door hun social media scrollen. Wanneer jij op het juiste moment en op de juiste plek nog even een berichtje in de wereld weet te sturen, zal dit tot een veel hogere conversie leiden. 

Wanneer je vooral geïnteresseerd bent in de doelgroep van 18 tot circa 40 jaar is het inzetten van social media een krachtige tool. Deze doelgroep bevind zich vrijwel dagelijks op social media. Hierdoor kan je het bereik van jouw bedrijf enorm vergroten. Denk er ook aan om eventueel een social media marketing bureau in te schakelen. Zo hoef jij je hier niet bezig mee te houden en kan je je tijd in het bedrijf stoppen. Ondertussen bereik je echter wel heel veel klanten. 

2.    Meetbare resultaten 

Heb jij ooit wel eens flyers uitgedeeld om je bedrijf te promoten? Of reclamefolders verstuurd? Dan weet je waarschijnlijk heel goed dat het moeilijk te ontdekken is of deze vorm van marketing effectief is geweest. Wellicht zijn er inderdaad meer klanten bij gekomen, maar je weet nooit of dit ook echt met de marketingcampagne te maken heeft gehad. Bij online marketing ligt dit anders. Met behulp van handige software kun jij eenvoudig de resultaten van je marketingplan meten. Zo weet je precies welke dingen effect hebben gehad en waar nog extra aan getrokken mag worden. Een online marketing specialist kan jou helpen bij het verzamelen van deze gegevens en het opstellen van een nog effectievere marketingcampagne. 

3.    Nivelleert het speelveld 

Online marketing nivelleert het speelveld. Vroeger was het voor kleine ondernemers bijna niet mogelijk om te concurreren met de grote jongen. Met de komst van online marketing is dit in één klap veranderd. Deze vorm van marketing is voor iedereen beschikbaar. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Hierdoor kunnen zowel kleine als middelgrote bedrijven eindelijk de concurrentiestrijd aangaan met grotere bedrijven. 

Deel dit artikel op social media!

One Response to 3 redenen om voor online marketing te kiezen

  1. Nabil says:

    Klopt helemaal! Online Marketing is de toekomst. Verkrijg een veel groter bereik met deze techniek en pluk er daarna de vruchten van. Bedankt voor het delen van waardevolle informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *