startend ondernemer zit te brainstormen over handige bedrijftips

Praktische zaken die je moet regelen als ondernemer; 4 tips!

Published On 22 juni 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Misschien is jouw bedrijf al een aantal jaren flink aan de weg aan het timmeren, wellicht ben je net van start gegaan of moet je zelfs nog beginnen! Dit alles neemt niet weg dat je als ondernemer een hoop zaken goed geregeld moet hebben, wil je echt succesvol zijn. Niet alleen omdat het een hoop geld kan besparen maar ook omdat het je veel tijd kan schelen en omdat deze zaken voor veel orde en structuur zorgen binnen je onderneming. Om je een eind op weg te helpen geven we je hier alvast een aantal handvatten waar je vast en zeker wat aan hebt!

1. Een goede boekhouding

Eén van de fouten die veel ondernemers maken is om te lang hun eigen boekhouding handmatig te blijven doen. Behalve dat dit vaak veel tijd en energie kost, is het ook onnodig. Met tal van professionele en betaalbare boekhoudsystemen of boekhouders, kun je dit werk eenvoudig uitbesteden. Zo maak je de boekhouding niet alleen meer gestructureerd maar kom jij ook toe aan daar waar je echt goed in bent, ondernemen!

2. Regels en afspraken

Of je bedrijf nu groot of klein is, geen enkel bedrijf kan zonder regels en afspraken. Stel deze dus niet alleen voor jezelf vast maar ook voor je eventuele medewerkers! Daarbij kun je denken aan de manier waarop jullie je werkzaamheden of gegevens structureren maar ook aan werktijden en andere zaken. Vanzelfsprekend betekent dit niet dat je deze afspraken als een dictator aan je medewerkers dient op te leggen. Het is verstandig om tijdens een gezamenlijk overleg tot regels en afspraken te komen waar iedereen zich in kan vinden. Zo creëer je duidelijkheid en openheid naar elkaar en jezelf toe!

3. Verzekeringen

Veel bedrijven onderschatten dit, maar een goede verzekering is essentieel! Denk bijvoorbeeld aan een goede inboedelverzekering voor je kantoor. Ook verzekeringen voor langdurig ziek personeel kunnen je een hoop kosten besparen. Voor je gaat beginnen met ondernemen is het goed om na te denken welke eventuele verzekeringen jou van pas komen en welke nodig zijn om geen onnodig grote bedrijfsrisico’s te lopen.

4. Een strategie

Tot slot hebben we als laatste tip: kijk vooruit! Waar wil jij met je organisatie staan over 5 jaar? Voor iedere ondernemer is het belangrijk om een duidelijke strategie te bepalen. Alleen op zo zorg je ervoor dat je een vaste koers blijft varen en voorkom je dat je op een dood spoor eindigt!

Dit zijn natuurlijk maar een aantal praktische zaken die jou helpen bij het ondernemen. Ook de Kamer van Koophandel kan je uitstekend voorzien van praktische ondernemerstips, doe er dus je voordeel mee!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *