naamsbekendheid vergroten

3 mogelijkheden om je merkbekendheid te vergroten

Published On 15 juni 2018 | By Roeland van Poorten | Marketing

“Gefeliciteerd met de start van je bedrijf!” Zo begint je nieuwe avontuur wanneer je je eigen onderneming hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De eerste stappen zijn gezet. Nu alleen nog bekendheid voor je merk creëren. Hoe doe je dat? Met de volgende 3 mogelijkheden hopen we je te inspireren.

Reclame stickers

Een van de mogelijkheden waarmee je jouw merkbekendheid kunt vergroten, is door gebruik te maken van reclame stickers. Stickers zijn uitermate geschikt als promotiemateriaal voor je eigen bedrijf. Ze kunnen op maat worden gemaakt en je kunt zelf de vormgeving bepalen. Wordt het een groot of klein formaat? En kies je voor tijdelijke of permanente hechting? Stickers dragen bij aan een professionele uitstraling van je onderneming. Bestickering is een opvallende manier van reclame en zal ongetwijfeld de aandacht van potentiële klanten trekken. Er zijn verschillende manieren waarop je deze vorm van promotie in kunt zetten. Zo kun je ervoor kiezen om de ramen (binnen of buiten), wanden en/of vloer van je winkel te laten bestickeren. Indien je (nog) niet in het bezit bent van een winkel, kun je ook je auto laten bestickeren. Hiermee creëer je een rijdend billboard voor je eigen bedrijf. Een auto met bestickering valt immers overal op. Zelfs tijdens het boodschappen doen!

Visitekaartjes

Het gebruik van professionele visitekaartjes is een must voor iedere ondernemer. Zorg ervoor dat jouw visitekaartje in een notendop en op aantrekkelijke wijze meer vertelt over jouw dienstverlening. Welke producten of diensten bied je aan? Wat zijn je vaardigheden? Wat heb je bereikt? Probeer dit op zo creatief mogelijke wijze weer te geven, want daarmee val je op. Vergeet uiteraard niet om andere belangrijke informatie, zoals naam, adres en telefoonnummer op je visitekaartje te vermelden. Zo kunnen potentiële klanten te allen tijde contact met je opnemen. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat de zakelijke social media kanalen ook op het visitekaartje worden genoemd. Dat brengt ons bij de volgende mogelijkheid om merkbekendheid te vergroten.

Social media

Door social media in te zetten, kun je met minimale kosten voor een groot bereik zorgen en je merkbekendheid vergroten. Het gebruik van social media is dan ook onmisbaar voor ieder bedrijf. Het delen van informatie over jouw dienstverlening staat daarbij centraal. Geschikte kanalen hiervoor zijn bijvoorbeeld Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Google+ en Pinterest. Via deze kanalen kun je met jouw doelgroep in contact komen en ze meer informatie over jouw producten of diensten geven. Vervolgens kunnen zij (jouw volgers!) deze informatie in hun netwerk delen. Daarmee vergroot je niet alleen je bereik, maar ook de SEO-waarde en je naams- en merkbekendheid.

Dit zijn slechts een paar van de mogelijkheden om de merkbekendheid van je bedrijf mee te vergroten. Welke ga jij toepassen?

Deel dit artikel op social media!

One Response to 3 mogelijkheden om je merkbekendheid te vergroten

  1. Simon says:

    Wij zijn erg te spreken over autobelettering. Wij zijn met onze ongediertebestrijdingsservice regelmatig met busjes onderweg. Onze dienstverlener ontwierp voor ons de ideale carwrapping: opvallend, doch abstract. Je wil in het oog springen, maar niet afschrikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *