voordelen van een mobiele kassa

3 voordelen van een mobiele kassa voor retailers

Published On 26 juni 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

Mobiele handheld kassa’s zie je steeds vaker in de horeca, maar ook voor retailers biedt het gebruik van een mobiel kassasysteem veel voordelen. Retailbedrijven uit verschillende branches, zoals kledingwinkels, woonwinkels en juwelierszaken maken al gebruik van mobiele kassa technologie, zoals een iPad kassasysteem, en hier ontdek je waarom.

 1. Een mobiele kassa maakt jouw service efficiënter

De naam zegt het eigenlijk al: een mobiel kassasysteem biedt jou de mogelijkheid om jouw kassa overal mee te nemen. En dat is handig als je liever geen wachtrijen wilt hebben in jouw winkel; de klant kan namelijk zeer eenvoudig afrekenen wanneer je de kassa naar hem of haar toe brengt. En dat bespaart zowel jou en de klant tijd.

Daarbij is het ook goed te weten dat niet elke kassa alleen gemaakt is voor het verwerken van betalingen. Een high-end en mobiel retail kassasysteem biedt jou namelijk de tools en features die jij als professional nodig hebt om jouw bedrijf op alle aspecten goed te beheren. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van real-time voorraaddata. Wil een klant graag weten of je iets op voorraad hebt in de winkel? Dan hoef je alleen maar even in jouw kassasysteem te kijken en niet meer naar het magazijn toe te lopen. Zo voorzie je elke klant van snelle en efficiënte service.

2. Een mobiele kassa creëert en verhoogt klantbinding

Stel, je ziet een klant door jouw winkel lopen en besluit op hem of haar af te stappen. ‘’Wat zoekt u precies?’’ is jouw vraag. De klant weet wat hij of zij zoekt, maar laat zich graag adviseren door jou. Hoe kun je ervoor zorgen dat jij, of een collega, de klant direct gepast advies kan verstrekken?

Zoals eerder gezegd kan het juiste mobiele kassasysteem voorraaddata verzamelen, maar ook verzamelt het bijvoorbeeld verkoopdata. Deze data kun je vervolgens omzetten in digitale en overzichtelijke rapportages, zodat je kunt zien wat de verkopen van een bepaalde periode waren. Waarom gebruik je deze data niet om het meest populaire product van de afgelopen maand aan jouw klant te adviseren? En gooi er direct een korting bij speciaal voor deze klant, wat je binnen een paar minuten kunt instellen wanneer de klant met jouw mobiele kassa afrekent.

Wil je ervoor zorgen dat terugkerende klanten nóg betere service krijgen? Dan kun je met jouw mobiele kassa een profiel maken. Hierin verzamelt het kassasysteem de verkoophistorie van jouw klant en kun je ook zelf notities toevoegen (zoals verjaardagen of favoriete kleuren).

3. Een mobiele kassa kan overal gebruikt worden

Ten slotte biedt een mobiele kassa jou flexibiliteit. Je kunt een mobiele kassa overal gebruiken: op de werkvloer, in jouw kantoor of in een andere vestiging. Maar ook onderweg in de trein, thuis, en zelfs op vakantie om even te checken hoe jouw bedrijf ervoor staat.

Als je een pop-up winkel wilt openen of op een beurs wilt staan, dan hoef je geen zware, logge kassa meer mee te nemen of klanten contant te laten betalen. Je neemt voortaan gewoon jouw mobiele kassa mee, waarin alles staat wat je als retail ondernemer nodig hebt.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *