Relatiegeschenken die je merk versterken

Deze 7 relatiegeschenken versterken je merk

Published On 6 oktober 2015 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Marketing

Als ondernemer ben je niet alleen bezig met het runnen van de alledaagse zaken, maar kijk je ook vooruit: hoe kun je je bedrijf laten groeien, je omzet vergroten en je merk versterken? Een van die manieren is met relatiegeschenken. Toch dragen niet alle relatiegeschenken bij aan merkversterking. Een aantal suggesties van cadeaus waarvan wij denken dat ze wél bijdragen aan branding.

1. Dopper

Doppers zijn het helemaal: je ziet ze overal. Niet zo gek ook, want deze drinkfles is milieuvriendelijk en stimuleert het drinken van water. Want: hoeveel plastic flesjes worden er op een dag wel niet weggegooid? Met een Dopper is dat niet meer nodig. Fun fact: je kunt het bovendeel van de fles ondersteboven neerzetten (op de dop), waardoor je een glas hebt.

Dopper als relatiegeschenk

2. Pennen

Misschien wel het meest voorkomende relatiegeschenk: de pen. Is dat dan niet een beetje afgezaagd? Nee hoor, pennen zijn nog steeds effectief. Je deelt ze makkelijk uit en klanten zijn altijd blij met een pen. Van pennen kun je er namelijk nooit genoeg hebben. Ze worden erg lang bewaard en komen op veel plekken.

3. Paraplu’s

Een ander goed relatiegeschenk om de naamsbekendheid mee te stimuleren, is met een bedrukte paraplu. Zeker in Nederland worden ze regelmatig gebruikt op allerlei plaatsen. Bovendien worden paraplu’s lang bewaard en effectief gebruikt – het is dus geen relatiegeschenk dat snel in de prullenbak belandt.

Paraplu met merknaam als relatiegeschenk

4. Schrijfmappen

Kern van een relatiegeschenk is dat het praktisch moet zijn voor de ontvanger. Hoe nuttiger het cadeau, des te groter de kans dat hij of zij het gaat gebruiken. In veel branches wordt een professionele schrijfmap nog dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld om aantekeningen of notities in te maken tijdens een bespreking.

Professionele eco schrijfmap met post-its en pen

5. Mokken

Koffie en thee wordt overal gedronken. Hoeveel koffie of thee drinkt jouw klant per dag? Het wordt vaak geassocieerd met ontspanning en vertrouwdheid. Een bedrukte mok als relatiegeschenk is daarom nog steeds erg populair.

Drie mokken met print

6. Usb-sticks

Een met logo bedrukte usb-stick kan ook een goed en effectief relatiegeschenk zijn, zeker in een branche waarin veel met computers gewerkt wordt. Ook is het een interessant promotiegeschenk op bijvoorbeeld een grote beurs voor studenten of scholieren.

7. Powerbank

In een tijd waarin we veel met onze smartphone en tablet bezig zijn, laat de accu ons nog wel eens in de steek. Opladen via een stopcontact is niet altijd mogelijk of soms gewoon niet zo handig (bijvoorbeeld als je je telefoon in de buurt wilt hebben en het stopcontact is aan de andere kant van de kantoorruimte). Daarom is de powerbank ook zo’n succes. Als je deze in je tas stopt, kun je je toestel altijd opladen wanneer nodig.

Powerbank met logo

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *