invloed luchtkwaliteit

Is de luchtkwaliteit op kantoor van invloed op de productiviteit en gezondheid?

Published On 11 juli 2019 | By Dennis Verbaandert | Bedrijfspand

Wanneer je op zoek gaat naar tips voor een fijne en gezonde werkplek, kom je er ongetwijfeld een aantal tegen waarin het woord “lucht” voorkomt. Door zo nu en dan voor frisse lucht te zorgen, creëer je een fijne en gezonde werkplek (tip 1). Door daarnaast een effectieve, goed werkende luchtreiniger aan te schaffen, waarbij de filters met enige regelmaat verwisseld worden, creëer je hetzelfde resultaat (tip 2). In dit artikel vertellen wij je graag meer over de invloed van de luchtkwaliteit op kantoor op de productiviteit en gezondheid van het personeel.

Luchtkwaliteit

Denk je aan “luchtkwaliteit kantoor” dan denk je niet gelijk aan “een drukke snelweg”. Toch is de lucht in kantoren vaak net zo vies als langs die drukke snelweg. De WHO (World Health Organization) heeft al eens gewaarschuwd dat in Europa jaarlijks 120.000 mensen sterven ten gevolge van een slecht binnenklimaat. De luchtkwaliteit op kantoor is dus wel degelijk van invloed op de gezondheid, maar ook productiviteit van het personeel. Zo zorgt een slechte luchtkwaliteit voor een ongezonde werkplek. Een ongezonde werkplek leidt op zijn beurt weer tot vervelende gezondheidsklachten. Een kantoor met een schoon binnenklimaat – en dus een frisse, gezonde en prettige werkomgeving – zorgt juist voor een positief effect op de productiviteit, het ziekteverzuim en het imago van de organisatie. Een gezonde lucht houdt het personeel namelijk scherp en fit (verhoogde productiviteit) en is het minder vermoeid aan het einde van de werkdag. Daarnaast heb je geen last meer van onaangename geuren (tabaksrook), (fijn)stoffen, allergenen, virussen en bacteriën, waardoor het ziekteverzuim ook lager zal zijn. Het personeel zal namelijk minder last hebben van hoofdpijn, concentratieproblemen en keel- en/of neusklachten.

Luchtreiniger

Met een luchtreiniger kun je de luchtkwaliteit op kantoor verhogen. Een voorbeeld van zo’n luchtververser is de VisionAir Blue Line kantoorluchtreiniger. Hiermee wordt elk probleem met de binnenlucht effectief aangepakt en wordt er voor een goede en gezonde luchtkwaliteit gezorgd. Met z’n stijlvolle design past deze luchtreiniger in ieder kantoor. Tevens maakt de VisionAir Blue Line nauwelijks geluid en is hij qua bediening enorm gebruiksvriendelijk. Luchtverversers kunnen veelal aan het plafond of aan de muur worden geïnstalleerd, tenzij je kiest voor een luchtreiniger met een verrijdbare display. Een kantoor met een schone binnenlucht bewerkstelligt met een luchtreiniger levert ook nog andere voordelen op. Zo is een luchtververser energiezuinig, omdat verwarmde en gekoelde lucht goed verspreid wordt in het kantoor en niet direct naar buiten geblazen wordt. Daarnaast draagt een luchtreiniger bij aan een goed imago en heb je te maken met minder schoonmaakkosten.

Wist jij dat de luchtkwaliteit een van de zaken is die je jaarlijks binnen jouw bedrijf moet controleren?

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *