Zakelijk cadeau voor werknemers

Zakelijk cadeau gezocht? Met een pen kun je veel

Published On 15 september 2022 | By Roeland van Poorten | Overig

Zoek je een zakelijk cadeau? Of iets om als ‘visitekaartje’ te gebruiken voor je onderneming? Tegenwoordig kun je veel bedenken om ook zakelijk iets te geven aan bijvoorbeeld collega’s, klanten, bezoekers of om te verkopen. Een gegraveerde pen is hiervan een voorbeeld, bijvoorbeeld met het logo van je bedrijf erop. Bijvoorbeeld een kwalitatieve en luxe pen zoals de mont blanc balpen. Een pen is simpel, maar toch iets wat mensen dagelijks nodig hebben voor van alles en nog wat. Een pen kan gegeven worden bij bijvoorbeeld een event in een goodiebag, of als cadeau voor je werknemers. Het is iets wat eigenlijk altijd kan en tijdloos is.

Parker pen gekocht? Hier moet je op letten

Wanneer je een Parker pen aanschaft, schaf je ook meteen wat voordelen aan. Parker biedt namelijk verschillende soorten pennen aan: Parker Jotter, IM, Urban, Sonnet, 51, Premier, Duofold en Vector. Je hebt dus redelijk veel keuze aan wat voor soort pen je wil. Naast de ruime keuze biedt het ook goede kwaliteit aan, een fijne grip, mooi design en daarnaast kun je het hergebruiken. Je kunt namelijk Parker pen vulling kopen, zodat je niet telkens een nieuwe pen hoeft te kopen. Zo kun je er lang gebruik van maken en hoef je niet elke keer te rennen naar de winkel voor een nieuwe pen.

Het verschil tussen een balpen en een rollerbalpen

Je hebt verschillende soorten pennen, waaronder de bekende de balpen en rollerbalpen zijn. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten pennen? Een balpen is een pen waarvan de inkt boven op het papier komt en de inkt van een rollerbal komt juist eerder op het papier­. Als je dus voorkeur hebt voor wat dikkere en vloeiendere inkt, dan kun je het beste voor een rollerbalpen gaan. Wil je het lichtjes houden, dan kun je beter voor een balpen gaan. Natuurlijk heb je ook nog andere soorten pennen zoals de gelpen, kroontjespen en vulpen.

Hoe oud zijn de balpen, rollerbal pen en de vulpen?

Een stukje geschiedenis: de balpen bestaat al heel wat jaren. De uitvinding begon in 1938 door een Hongaarse journalist, genaamd Lazlo Biro, samen met zijn broer Georg Biro. De rollerbal pen is eerder uitgevonden, namelijk in 1888 door John J. Loud. In 1944 werd de patentrechten hiervan gekocht door de zakenman Henry Geroge Martin. Vervolgens heeft hij samen met een andere zakenman, Frederick Miles, een balpenfabriek op in hetzelfde jaar. Als we nog wat jaren teruggaan, dan ontstond de vulpen, bedacht door Lewis Waterman in 1883. In 1899 opende hij een fabriek in Montréal. Nog verder in de tijd, in 1636, werd de alleroudste vulpen ontwikkeld door Daniël Schwenster.

Andere leuke feiten over de pen

Als je een gok moet doen hoeveel pennen er per jaar nodig zijn voor de hoeveelheid mensen op de wereld, dan zul je misschien niet rond het getal 30 miljard komen. Toch is het werkelijk zo dat de productie van de pen torenhoog gaat. Als we het over het prijskaartje gaan hebben, en dan meteen de meest dure pen op de wereld, dan hebben we het over de Fulgor Nocturnus van Tibaldi, met een peperdure prijskaart van 6,5 miljoen euro. Wist je ook dat je pennen kunt graveren? Je kunt het logo van je bedrijf erop laten zetten, of bijvoorbeeld alleen de naam. Persoonlijk en handig!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *